VIDEO Vezi ce melodie lansată de Corina Chiriac la Mamaia a fost aplaudată 10 minute la scenă deschisă!
Ajuns la un moment jubiliar, Festivalul Mamaia nu se mai organizează în acest an. Organizatorul, Consiliul Judeţean Constanţa, nu are bani să organizeze manifestarea cu tradiţie de la malul mării. Iată una dintre melodiile lansate de Corina Chiriac la bătrânul festival.
Pe scena Festivalului Mamaia, organizat pentru prima dată în anul 1963, s-au lansat numeroase piese, dar şi foarte mulţi interpreţi. Una dintre melodiie lansate de Corina Chiriac la Mamaia a fost "Strada Speranţei", compusă de Vasile Veselovschi, pe un text de Mihai Maximilian.
Optimistă şi plină de subînţelesuri în plin regim dictatorial, culmea, piesa a reuşit să treacă de rigorile şi de cenzura comunistă, la ediţia din 1983. "Strada Speranţei" a primit premiul organizatorilor şi a devenit şlagărul emblematic al Corinei Chiriac. Şi, chiar dacă au trecut 30 de ani de la lansarea acestuia, publicul o mai ascultă şi azi cu aceeaşi plăcere. De altfel, melodia artistei a fost aplaudată la scenă deschisă timp de 10 minute încontinuu. Un amănunt interesant este faptul că interpreta şi-a ornat rochia în concursul de la Mamaia cu flori naturale, mai exact cu gladiole roşii.
În ultimii ani, interesul televiziunilor pentru festival a scăzut.
Trist, dar adevărat! Festivalul nu se va mai organiza în acest an, Consiliul Judeţean Constanţa nu a găsit fonduri pentru ediţia jubiliară.
Primarul Radu Mazăre consideră că Festivalul de Muzică Uşoară de la Mamaia este unul învechit şi promite constănţenilor, în locul acestuia, o altă manifestare.
"Festivalul de la Mamaia, în formula în care este, este învechit, îmbătrânit. În festivalul de la Mamaia se bagă foarte mulţi bani, dar un impact extraordinar de mic. Adică, să cheltuieşti un milion sau un milion şi jumătate de euro ca să faci un festival, unde să-ţi vină o mie şi ceva de oameni faţă de a cheltui 200 de mii de euro să îţi vină 50 de mii de oameni, cum facem noi la carnaval, este o diferenţă de la cer la pământ", a declarat Radu Mazăre, ieri, la finalul şedinţei Consiliului Local.
Mazăre susţine că el ar fi adaptat manifestarea timpurilor actuale. "Acest festival nu este în parohia mea, ci în cea a Consiliului Judeţean, acolo există o temere că el totuşi are o tradiţie şi nu poate fi modificat şi trebuie păstrat ca atare, o să-l păstreze ca atare cât o să-l facă, cât nu o să-l facă", a mai menţionat Radu Mazăre. El a mai anunţat că în 2014 va organiza un festival de muzică unde accesul va fi gratuit.