Vouchere de 1.900 de euro pentru cei care au casă la curte. Ce condiții trebuie să îndeplinească beneficiarii

Laurențiu Neculaescu, președintele  Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), a anunțat joi, 28 martie 2024, faptul că se pregătește un program masiv de vouchere denumit „Prima Conectare”, care vor fi oferite persoanelor care au casă la curte. Conform informațiilor acestuia, suma fondurilor totale se ridică la 850 de milioane de lei. 

Se dau bani pentru românii care au casă la curte / foto: Arhiva Click!
Se dau bani pentru românii care au casă la curte / foto: Arhiva Click!

Președinetele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) a mai anunțat faptul că în acest program sunt implicate deja 34.000 de gospodării din țara noastră care vor beneficia de branșarea / racordarea șa rețelele publice cu apă și canal.

Bani pentru branşarea/racordarea la reţelele publice de alimentare cu apă şi de canalizare

Laurențiu Neculaescu a vorbit despre programul „Prima Conectare”, ale cărui fonduri totale se ridică la 850 milioane de lei. De asemenea, președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) a mai spus că noi contracte în valoare de 48 de milioane de lei au mai fost aprobate tot joi, 28 martie. 

  „Este un program rezultat din PNRR, am avut deja două sesiuni de finanțare”, a declarat Laurențiu Neculaescu pentru DCNews.

De asemenea, președintele AFM a mai anunțat faptul că între cele două sesiuni derulate până în prezent, aproximativ 300 de milioane de lei au mai fost contractați:

„În cele două sesiuni derulate până acum, avem undeva în jur de 300 de milioane lei contractați și undeva la 34.000 de gospodării care vor beneficia de branșamentele de apă și canal”, a mai spus președintele AFM.

Categoria persoanelor eligibile 

Românii care pot beneficia de aceste vouchere sunt cei care au venituri reduse: 1700 de lei net/membru de familie. Beneficiază, totodată, și de o finanțare oferită de AFM în valoare de 1.900 de euro pentru fiecare gospodărie pentru branșamentul de apă și canal.

„Da, eligibili aici sunt cei cu venituri reduse. Trebuie să aibă sub 1700 de lei net/membru de familie și beneficiază de o finanțare acordată de AFM de 1.900 de euro pentru fiecare gospodărie pentru branșamentul de apă și canal”, a mai spus Laurențiu Neculaescu pentru sursa menționată.

Aceast program este realizat în scopul sprijinirii familiilor și persoanelor care au venituri reduse și nu pot achita din buzunarul propriu cheltuielile pentru branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și/sau de canalizare.

Un alt aspect important este acela că banii nu pot fi ceruți direct de către persoanele interesate de această măsură. În funcție de caz, ele se pot adresa operatorului de servicii de utilități publice din localitatea de domiciliu sau, după caz, operatorului regional de servicii de utilități publice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
casa veche pixabay jpeg
train pixabay jpg
ambulanta jpg
padure pixabay jpg
rsz transilvania   shutterstock 1694418106 jpg
restaurant jpg
masa de paste shutterstock jpg
1 mai comunism historia ra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net