Acesta e primul balon stratosferic din lume! Cât costă o călătorie la 32 km deasupra Pământului

23 octombrie 2024 4:00   Fapt divers

Faimosul miliardar britanic Richard Branson (74 de ani) va porni într-o călătorie la 32 de kilometri deasupra Pământului, în doar câteva luni. El va co-pilota primul balon stratosferic din lume. Branson va fi la bordul unei capsule ridicate cu ajutorul unui balon uriaș cu hidrogen.

Antreprenorul și fondatorul Virgin Group, care deține o avere de 2,6 miliarde de dolari, se va alătura co-fondatorilor companiei Space Perspective, Jane Poynter și Taber MacCallum în călătoria inaugurală a Space Perspective în 2025.

Balonul va putea transporta 8 pasageri

Capsula presurizată va folosi hidrogen regenerabil pentru a zbura ușor, plutind la un nivel deasupra atmosferei niciodată atins într-un zbor comercial cu balon. Zborurile viitoare vor avea o capacitate pentru opt pasageri, iar un loc la bordul capsulei va costa 125.000 de dolari, relatează publicația britanică The Independent.

Unele dintre cele mai magnifice experiențe din viața mea s-au petrecut în expedițiile cu balonul și sunt încântat să sprijin Space Perspective în călătoria sa. Sunt pasionat de aventură și vreau să îmi ajut colegii antreprenori să-și atingă visurile.”, a declarat Richard Branson.

Au fost făcute deja aproape 2.000 de rezervări

Space Perspective, prima companie de zbor cu baloane stratosferice din lume, a declarat că au fost făcute peste 1.800 de rezervări până în prezent. Un zbor de testare fără echipaj, care a urmat aceeași traiectorie de zbor și aceeași altitudine ca viitoarele călătorii, a avut loc în septembrie și s-a dovedit a fi un real succes.

Nu a fost stabilită o dată specifică pentru zborul inaugural, dar compania a confirmat că va avea loc sigur în anul 2025.

 „Eforturile lui Richard în industria baloanelor au fost o inspirație cheie pentru noi când am fondat Space Perspective. El este un pionier în acest domeniu. Acum suntem într-o misiune de a oferi exploratorilor vederi uluitoare ale Pământului pe un cer negru și să facem acest lucru cu blândețe, într-un mod pe care numai baloanele o permit.”, a declarat Jane Poynter. 

Mai multe