Aeroportul care are două locuri de veci pe pistă. Povestea surprinzătoare a mormintelor pe care aterizează sute de avioane

28 septembrie 2023 5:45   Fapt divers
Ultima actualizare:

Sunt foarte puțini cei care știu că există un aeroport pe care se află două morminte, iar numeroase avioane calca peste ele atunci când aterizează. Care este povestea surprinzătoare a celor două locuri de veci

Cum a ajuns să fie construit un aerodrom pe care se află aceste cripte? Povestea este mult mai simplă pe cât ne-am gândi.

Aerodromul pe care se află mormintele a două persoane

Este vorba despre aerodromul internațional Hilton Head din Savannah, Georgia, SUA. Aici se află mormintele unui cuplu care a murit în urmă cu mai bine de 145 de ani.

Mai exact, Richard și Catherine Dotson au decedat în 1884, respectiv 1877, iar familia a ales pentru ei un cimitir privat. La acel moment, acolo erau 100 de locuri de veci, dar restul - cu timpul - au fost mutate. Cu toate că autoritățile au ales ca în acel loc să facă un aeroport, familia cuplului nu a fost de acord cu această hotărâre și nu au mutat cele două cripte. Pe pista cu numărul 10, acolo unde sunt cele două locuri de veci, în trecut erau terenuri agricole care au fost în proprietatea celor doi.

Inițial, aeroportul din Savannah era utilizat doar în scopuri militare, asta până la cel de-al Doilea Război Mondial. Apoi, lucrurile s-au schimbat și pentru exdinderea aerodromului a fost nevoie și de de zona pe care se află Cimitirul Dotson. Din această cauză, majoritatea lespezilor au fost mutate.

Acum, foarte multe avioane trec peste cele două morminte atunci când aterizează pe pistă.

Aceste morminte sunt singurele din lume care sunt încastrate pe o pistă activă de aproape 3.000 de metri lungime, pe care se efectuează anual mii de zboruri generale și comerciale”, apare scris pe site-ul aeroportului Savannah.

Locurile de veci nu pot fi mutate fără permisiunea rudelor

Legea federală din Statele Unite ale Americii interzice mutarea locurilor de veci fără permisiunea rudelor, motiv pentru care în prezent sunt singurele care se află pe o pistă. Descendenții familiei Dotson primesc permisiunea să viziteze locul.

Mai multe