Alimentele banale care ne fac să ne simțim mai fericiți. Mihaela Bilic: „Explodează starea de bine”

10 decembrie 2024 13:11   Fapt divers

Mulți dintre noi putem cădea în capcana de a crede că mâncărurile sănătoase trebuie să fie și scumpe, sau foarte rare. Însă, medicul nutriționist Mihaela Bilic ne spune că există și anumite alimente extrem de banale care ne pot fi de mare ajutor și ne pot ajuta să ne simțim mai bine!

Cu toții știm că alimentele care ne ajung în farfurie ne pot ajuta corpul să rămână sănătos, iar, în acest mod, să se simtă mai bine. Însă, mâncarea poate avea acest efect și într-un mod mult mai literal, iar anumite produse banale ne pot ajuta să fim mult mai optimiști și mai încrezători în propriile forțe!

Iar potrivit expertului Mihaela Bilic, anumite alimente conțin triptofan, care ne ajută să ne simțim mult mai fericiți! Un precursor al serotoninei, el se găsește în banane, cât și în carnea de curcan!

Bananele ne pot ajuta să ne simțim mai optimiști

„Avem un aminoacid care se numește triptofan și care se găsește în toate alimentele proteice, mai ales în carnea de curcan, dar și în banane”, a explicat Mihaela Bilic, potrivit informațiilor de la PRO TV. Specialista ne spune că acest aminoacid poate fi introdus în organism prin consumul de banane, ananas, sau chiar și prune. „Luăm triptofanul de acolo și brusc zâmbim”, spune aceasta.

Însă, acestea nu sunt singurele alimente care ne pot îmbunătăți starea de spirit! Mai avem la dispoziție o combinație extrem de banală, pe care mulți români o evită, dar care ne poate fi de mare ajutor! Este vorba despre brânza cu pâine!

Brânza și pâinea sunt combinația perfectă pentru a ne simți mai bine

Conform medicului nutriționist, această combinație destul de banală este utilă datorită efectului antidepresiv pe care îl are. „Și mai avem o asociere cu efect antidepresiv, și anume brânza cu pâine”, spune Mihaela Bilic. Potrivit acesteia, faptul că asociem carbohidrații cu brânza ajută trptofanul să ajungă mai repede la creier, iar astfel, ne vom simți mai bine.

De asemenea, conform medicului nutriționist, o altă alegere perfectă este ciocolata neagră!

„Și mai este un element care ne ajută la starea de bine, și anume magneziul, un mineral pe care îl luăm dintr-o mulțime de alimente și mai ales din ciocolată. Dar, atenție, ce numim noi ciocolată trebuie să fie amar la gust, și nu dulce”, ne spune aceasta.

Mai multe