Alimentul-minune care elimină alcoolul din sânge. Niciodată nu te-ai fi gândit la el

14 iulie 2023 8:13   Fapt divers

Mierea este un aliment dulce care aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Scade nivelul colesterolului și glucozei din organism și nu mulți oameni știu că elimină rapid alcoolul din sânge, scrie adevărul.ro. 

Ce au descoperit specialiștii din Spania

Experții Universității Granada din Spania au realizat, recent, un studiu din care reiese cât de importantă este mierea pentru organismul nostru. Nu doar că scade nivelul colesterolului și glucozei din organism, dar și elimină alcoolul din sânge. 

Mierea ajută la eliminarea infecțiilor

Mierea este considerată o sursă naturală de energie și conține doar 17 gr de carbohidrați per lingură. Din cauza nivelului ridicat de poluare și de praf din aer, tot mai multe persoane au probleme cu sinusurile. Caracteristicile antibacteriene și antiseptice prezente în mod natural în miere, pe de altă parte, ajută la eliminarea infecțiilor și la reducerea inflamațiilor.

Totodată, aceasta calmează gâtul, reduce tusea și întărește sistemul imunitar, reducând episoadele de sinuzită.

Mierea scade riscul diabetului 

Mierea poate fi folosită pentru a trata afecțiunile gingivale, cum ar fi gingivita. Totodată, îți oferă o stare de bine și te ajută să adormi mai ușor. Persoanele care au probleme cu somnul ar trebui să bea înainte de culcare un pahar de lapte cald în care se pune o linguriță cu miere.

Potrivit mai multor studii, s-a demonstrat faptul că eliminarea zahărului din alimentație și înlocuirea acestuia cu mierea, ca și îndulcitor natural, poate scădea riscul de apariție al diabetului cu aproximativ 70 de procente.

Consumul de miere ajută la prevenirea osteoporozei

Consumul regulat de miere ajută la prevenirea osteoporozei deoarece ajută corpul uman să sintetizeze cantitatea de hormoni de care are nevoie. Osteoporoza apare atunci când organismul nu sintetizează în mod optim hormonii estrogeni de care are nevoie pentru fixarea calciului în oase.

Mierea este compusă în principal din diferite zaharuri (80,0% până la 85,0%), proteine (0,10% până la 0,40%) și apă (15,0% până la 17,0%); cu toate acestea, cuprinde, de asemenea, acizi organici, enzime, minerale, compuși fenolici și vitamine, toate acestea contribuind în mod semnificativ la proprietățile sale funcționale și senzoriale.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Mai multe