Animalul crescut de toți românii pe care aproape nimeni nu-l mănâncă. E mult mai apreciat de străini

31 mai 2024 11:24   Fapt divers

Atunci când vine vorba de mese îmbelșugate și mâncăruri tradiționale, românii au cele mai bune idei și cele mai bune rețete. Fie că vorbim despre preparate din carne de porc, de pui, de miel etc, trebuie menționat faptul că de mult timp carnea unui animal care crește în țara noastră a început să fie consumată din ce în ce mai rar. 

Așa cum probabil mulți ați dedus, carnea de ied a devenit o raritate pe mesele multor români. Cu toate că este mult mai benefică decât carnea de pui care, de exemplu, are mai mult colesterol. 

Carnea de ied, consumată de tot mai puțini români 

În ciuda faptului că țara noastră ocupă un loc fruntaș la creșterea animalelor pentru export, din ce în ce mai puține ajung pe mesele noastre. De asemenea, acest aspect a fost remarcat și cu ocazia Paștelui, când oamenii au fost mult mai interesați de carnea de miel, ci nu cea de ied, care ajunsese să fie mai ieftină și cu 5 lei kilogramul. 

Beneficiile consumului cărnii de ied

Carnea de vită este considerată una dintre cele mai sănătoase cărnuri. Este renumită pentru beneficiile aduse organismului nostru, mai ales că ea conține de două ori mai multe grăsimi comparativ cu cea de ied. 

Carnea de porc are de trei ori mai multe grăsimi, iar cea de pui asemenea, însă cu mai multe calorii și grăsimi saturate. De aici ne dăm seama de faptul că iedul oferă una dintre cărnurile cu cel mai mic procent de grăsime. De asemenea, faptul că sunt crescute într-un mediu relaxant, și nu într-unul industrial, carnea lor este mult mai bogată în proteină.

„Carnea de ied şi carnea de capră au mai puţină grasime datorită regimului de viaţă. Caprele nu sunt crescute în regim industrial, şi nu sunt supuse un regim intensiv de creştere. Ele cresc în natură, sunt hrănite natural, de aceea carnea lor este bogată în proteine”, explică medicul nutriţionist Corina Zugravu, conform realitatea.net. 

Mai multe