Miel sau ied: care carne e mai bună? Cum se găteşte fiecare

Ultima actualizare:

    Mielul are o carne marmorată @shutterstockclickpentrufemei.ro
Mielul are o carne marmorată @shutterstockclickpentrufemei.ro

Carnea de ied a devenit tot mai populară în ultimii ani şi mulţi o preferă la masa pascală în locul celei de miel, considerând-o o alternativă mai sănătoasă. Totuşi, cele două tipuri de carne sunt diferite. Este, însă, carnea de ied mai sanătoasă?

Indifererent de tipul cărnii pe care îl alegeţi pentru friptura de Paşte, pentru a-şi păstra toţi nutrienţii, aceasta trebuie preparată la cuptor sau prin fierbere, la foc mic. Prin prăjire, carnea de orice tip se încarcă de grăsimile folosite şi are mai multe calorii. Totodată, marinarea are un rol esenţial în frăgezirea cărnii.

Principala diferenţă între carnea de ied şi cea de miel constă în conţinutul de grăsimi. Iedul are mult mai puţine grăsimi – 2,6 g la 100 g de carne –, în timp ce mielul are 21 g lipide la 100 g carne.

Citește aici continuarea și află detalii și despre carnea de capră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net