Miel sau ied: care carne e mai bună? Cum se găteşte fiecare

Ultima actualizare:

    Mielul are o carne marmorată @shutterstockclickpentrufemei.ro
Mielul are o carne marmorată @shutterstockclickpentrufemei.ro

Carnea de ied a devenit tot mai populară în ultimii ani şi mulţi o preferă la masa pascală în locul celei de miel, considerând-o o alternativă mai sănătoasă. Totuşi, cele două tipuri de carne sunt diferite. Este, însă, carnea de ied mai sanătoasă?

Indifererent de tipul cărnii pe care îl alegeţi pentru friptura de Paşte, pentru a-şi păstra toţi nutrienţii, aceasta trebuie preparată la cuptor sau prin fierbere, la foc mic. Prin prăjire, carnea de orice tip se încarcă de grăsimile folosite şi are mai multe calorii. Totodată, marinarea are un rol esenţial în frăgezirea cărnii.

Principala diferenţă între carnea de ied şi cea de miel constă în conţinutul de grăsimi. Iedul are mult mai puţine grăsimi – 2,6 g la 100 g de carne –, în timp ce mielul are 21 g lipide la 100 g carne.

Citește aici continuarea și află detalii și despre carnea de capră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
churches lalibela  jpg
manastirea Ghighiu  jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
stat bloc romania jpg
centrala termica de apartament instalator shutterstock 2373202799 jpg
vant puternic distrugeri jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image 2010 02 9 6894183 56 printre nameti 1200x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net