Apartamentul de 11mp din Cluj este mare! Cum e viața într-o garsonieră de 7mp

18 februarie 2022 9:18   Fapt divers

Mai știi garsoniera din Cluj de 11 metri pătrați, în care fotograful a intrat, a făcut o poză nemișcându-se? Ei bine, sunt cazuri și mai rele. În Londra, fotograful nici nu a mai reușit să intre pe usă. 

Chiar dacă pare că România se confruntă cu probleme pe plan imobiliar, situația e mult mai neagră în Regatul Unit, unde o garsonieră de 7 metri pătrați este vândută cu 50.000 de lire sterline. 

Cum e viața într-o garsonieră de 7 metri pătrați

Acesta este microapartamentul din Londra. Situat într-o conversie victoriană în Lower Clapton, din estul Londrei, vânzătorii săi consideră că este cel mai mic preț care a apărut pe piața din capitală. Prețul minim stabilit de licitatori fiind de 50.000 de lire sterline, dar este de așteptat să fie mai mult, deoarece a fost cumpărat cu 103.500 de lire sterline în mai 2017.

Apartamentul are un design inovator, care prezintă un mod de viață neconvențional, în care spațiul de viață și depozitare este atât de mic încât dezvoltatorii au amplasat cuptorul cu microunde chiar sub pat, deoarece consuma o bucată bună din suprafața locuibilă. 

Julia Rugg, cercetător la Centrul pentru Politica Locuinței al Universității York, a declarat că vânzarea garsonierei reflectă „natura umflată a pieței imobiliare din Londra” și a spus că ar fi o „dezvoltare îngrijorătoare” dacă microapartamentele ar fi văzute ca o soluție pentru accesibilitatea locuințelor. 

Când privești această garsonieră, poți să vezi clar că reușește să îndeplinească rolul unui spațiu de stocare, fiind asemănătoare cu o debara sau cu un beci în care sunt depozitate butoaiele pentru iarnă, lanseta pentru pescuit, o bicicletă veche de 10 ani și mai multe obiecte care, cumva, reușesc să intre perfect într-o cameră de 7 metri pătrați.

„Aceasta este o cazare care abia se potrivește ca o cameră de hotel și nu constituie un spațiu de locuit durabil. Proprietatea nu are confort sau facilități și obligă să se bazeze pe articole de unică folosință. Este posibil ca cartierul să fie plin de baruri și cafenele, dar bazarea pe acestea pentru spațiul de locuit face viața foarte scumpă”, a transmis aceasta, conform The Guardian.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe