„Arătau o totală lipsă de respect. Erau respingătoare” Ce îi cerea Charlie Chaplin soției sale, Lita Grey

10 octombrie 2024 10:24   Fapt divers

Charlie Chaplin, unul dintre cele mai mari personaje de film din toate timpurile, a reușit să stârnească o mulțime de controverse din cauza relațiilor cu numeroase femei care i-au trecut prin aștepnuturi. De altfel, s-a spus, de-a lungul timpului, că s-a culcat cu 2.000 de femei în timpul vieții sale. Artistul a fost căsătorit de 4 ori și a avut 11 copii. Probabil că cel mai scandalos divorț al său a fost cel cu cea de-a doua soție, Lita Grey, pe care a supus-o unui tratament inuman.

După mariajul care a durat doi ani cu actriţa Mildred Harris, Charlie Chaplin a trecut rapid la a doua sa soţie, Lita Grey. A cunoscut-o pe când era doar o fetiță de 8 ani, înainte să apară în filmul său, „The Kid”, dar a sedus-o când avea 15 ani. Și-au oficializat relația în 1924, când Lita era însărcinată, iar tânăra doamnă Chaplin ar fi declarat la un moment dat că faimosul său partener de viaţă a încercat să o convingă să facă avort. După trei ani de mariaj, a urmat un divorţ scandalos. Divorţul lor a fost, de fapt, cel mai mare scandal public de la Hollywood la acea vreme, şi i-a defăimat numele lui Chaplin.

„Cererile erau revoltătoare, degradante şi jignitoare pentru Lita Grey”

Documentele de divorţ dezvăluie că a fost forţată să comită acte sexuale ilegale în California în anii 1920, în timp ce el i-a cerut să ia parte la un trio cu o altă femeie. Atunci când soția sa i-a reproșat că se comportă urât cu ea, starul de la Hollywood și-a ieșit din fire și i-a spus că este obligată să facă tot ceea ce el își dorește. Odată, el a ţipat la ea: „Toţi oamenii căsătoriţi fac astfel de lucruri. Eşti soţia mea şi trebuie să faci ceea ce vreau eu să faci”, relatează historia.ro.

De asemenea, Lita a cerut divorţul nu doar din cauza numeroaselor lui aventuri extraconjugale, ci şi a violenţei. Ea descria acțiunile soțului ei drept „revoltătoare, degradante şi jignitoare”.  

Ziarele afirmau la vremea respectivă: „Cererile erau revoltătoare, degradante şi jignitoare pentru Lita Grey şi arătau o totală lipsă de respect. Erau respingătoare pentru decenţa sa morală''.

În momentul divorțului său, sexualitatea sa perversă a început să atragă atenția presei. Agitația l-a făcut pe Charlie Chaplin să sufere o cădere nervoasă, mai ales că cererile pentru interzicerea filmelor sale au crescut. Lita Grey a fost recompensată după divorț. Judecătorul a decis în favoarea ei și ea a reușit să ia 557.000 de lire sterline de la actor, astăzi 8 milioane de lire sterline.

Mai multe