Aterizare de urgență, după ce un pilot Turkish Airlines a murit în timpul zborului!

10 octombrie 2024 14:59   Fapt divers
Ultima actualizare:

Tragedie în timpul unui zbor al companiei Turkish Airlines, marți seara. Piotului İlçehin Pehlivan i s-a făcut rău, incident ce a condus la o aterizare de urgență a aeronavei de tip Airbus 350, pe Aeroportul JFK, din New York.

Pilotul İlçehin Pehlivan a murit înainte de aterizare

Avionul decolase de la Seattle și avea ca destinație Istanbulul. Din păcate, bărbatul de 59 de ani a murit înainte de aterizare, în pofida faptului că i s-a acordat prim ajutor. „Comandantul de bord al avionului nostru Airbus 350, în timpul zborului TK204, a leşinat. După o încercare zadarnică de prim ajutor, cockpitul nostru (în care se aflau alţi doi piloţi) a decis să aterizeze de urgenţă, însă căpitanul nostru şi-a pierdut viaţa înainte de aterizare”, a precizat Yahya Üstün, purtător de cuvânt al companiei aeriene. Avionul Airbus A350 a aterizat la New York și apoi s-au făcut planuri pentru a transporta pasagerii spre Turcia de acolo. 

Cauza morții pilotului nu a fost dezvăluită

Asociația controlorilor de trafic aerian din Turcia, TATCA, a transmis condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor săi. Cauza morții pilotului nu a fost dezvăluită. Piloții trebuie să treacă la examene medicale la fiecare 12 luni, în timp ce cei peste 40 de ani trebuie să își reînnoiască certificatele medicale la fiecare șase luni. 

İlçehin Pehlivan a trecut succes un examen medical periodic în martie. Acesta lucra la Turkish Airlines din 2007.

În 2015, un pilot al companiei American Airlines în vârstă de 57 de ani a murit în timpul unui zbor de noapte de la Phoenix la Boston. Primul ofițer a preluat controlul și a aterizat de urgență în Siracuza. În prezent, doi piloți sunt obligați să se afle tot timpul în cabina unui avion comercial, relatează BBC

Cu toate acestea, agenția de siguranță a aviației a UE a declarat că este în curs de dezvoltare o tehnologie care să permită unui singur pilot să opereze avioane mari de pasageri în timpul fazei de croazieră a unui zbor.

Mai multe