Bunicul ăsta a băut în 120 de cârciumi, într-o singură zi: „Așa îmi fac prieteni”

17 aprilie 2024 14:10   Fapt divers

Pensionarul britanic David Clarkson (69 de ani), care numește „Australia” acasă de mai bine 40 de ani, a reușit să viziteze 120 de baruri din Sydney în doar 24 de ore. El a bătut recordul anterior deținut de Harry Kooros și Jake Loiterton, care au fost în doar 99 de baruri.

Contabilul pensionar originar din Lancashire, care se autointitulează  „Lordul”, a spus că viața lui este pur și simplu formată din „călătorii, băutură și foi de calcul”. David a declarat că a încercat să doboare acest record pentru că are „experiență” în domeniu și pentru că Sydney are atât de multe pub-uri interesante, care au făcut din această provocare o experiență deosebit de distractivă. Tentativa sa oficială a început pe 11 aprilie, la prânz, cu o băutură la barul Captain Cook.

David Clarkson spune că este expert în baruri

S-a cazat într-un hotel imediat după ora 3 dimineața și, după ce a tras un pui de somn scurt, s-a trezit la ora 7 dimineața și a început să se pregătească. David a mers apoi la cele 120 de baruri. Conform regulamentului Cărții Recordului, fiecare vizită a trebuit să includă o tranzacție plătită pentru o băutură (alcoolică sau nu), precum și un minim de 125 ml de lichid consumat. Clarkson a calculat că a consumat 20 de litri de lichid în cele 24 de ore. A băut și bere, dar pentru a rămâne  „treaz” a optat mai mult pentru sucuri.

Pentru a-l ajuta să țină evidența pub-urilor pe care le-a vizitat, David a recrutat un grup select de prieteni. Aceștia au acționat ca martori pentru a-l însoți la fiecare cârciumă, iar jurnalul său a fost semnat de personalul din fiecare pub. Arbitrul Guinness World Records, Pete Fairbairn, a fost alături de el în primele patru și ultimele patru ore ale încercării sale. La un moment dat, David l-a grăbit pe Pete să țină pasul cu el. Și-a marcat al 100-lea pub, Fix Wine Bar, cu un claxon. Pensionarul a vrut ca toată lumea să știe exact ce face în timpul încercării, conversând cu mulți dintre clienții pe care i-a întâlnit în fiecare locație.

A merge la cârciumă înseamnă, da să bei o bere, dar și să-ți faci prieteni.”, a declarat David Clackson, care este extrem de mândru că a ajuns în Cartea Recordurilor.

Mai multe