A „înflorit” bujorul cât 8 etaje! Felinarul are 19 m înălțime și a intrat în Cartea Recordurilor

Inedit! În timpul Festivalului Primăverii din 2024, în vârful Pavilionului Bujorului amplasat în centrul orașului Luoyang din China, a „înflorit” un bujor gigant, doborând oficial un record mondial. Acest felinar uriaș măsoară 45,03 metri lungime, 19,7 m lățime, 24,84 m înălțime și cântărește 45 de tone.

Bujorul record din Luoyang
Bujorul înalt cât 8 etaje a fost aprins în Luoyang (Foto: Guinness World Records)

Felinarul este mai greu decât o mașină de pompieri și este echivalent cu înălțimea unei clădiri cu 8 etaje, relatează Cartea Recordurilor Guinnes. Bujorul are peste 53.000 de becuri și a stabilit recordul mondial pentru cel mai mare felinar din lume.

Luoyang a fost capitala antică a celor 13 dinastii din civilizația chineză, în timp ce bujorul este floarea simbol a acestui oraș. Felinarul fost creat de 200 de artizani talentați, folosind tehnicile tradiționale de fabricare a felinarelor impuse de patrimoniul cultural național pentru Zigong Lantern Festival.

A fost realizat manual (Foto: Guinness World Records)
A fost realizat manual (Foto: Guinness World Records)

O petală are peste 10 m

Bujorul a fost realizat în întregime manual, implicând pași precum încadrarea tridimensională a sârmei, aranjarea minuțioasă a beculețelor și pictură artistică. Designul a fost bazat pe tradiționalul bujor din Luoyang, format din 36 de petale principale dispuse în șase straturi, scăzând treptat în dimensiune de la straturile exterioare la cele interioare. Fiecare petală a suferit un proces de vopsire în gradient, creând un efect realist, care combină măiestria meticuloasă cu estetica artistică. Din cauza dimensiunii masive a felinarului, construcția a întâmpinat dificultăți extreme: o singură petală exterioară cântărește 800 kg și are o lungime de peste 10 m.

Zeci de oameni au fost implicați în asamblarea sa. Proiectul a început pe 8 decembrie 2023 și a fost finalizat până în noaptea de Revelion, oamenii îndurând un frig puternic și un vânt puternic, viscol și muncă non-stop timp. Dar, după mult efort, bujorul s-a înălțat cu mândrie de-a lungul axei centrale din Pavilionul de Bujor. Acest felinar istoric a făcut parte din Festivalul Lampioanelor, iar organizatorii speră să transforme Pavilionul Bujorului într-un eveniment anual, în perioada Anului Nou Chinezesc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net