Care au fost ultimele cuvinte scrise de Maria Tănase înainte să moară: „Te voi...”

21 februarie 2024 8:22   Fapt divers
Ultima actualizare:

Emoționant și înduioșător, ultimele cuvinte scrise de Maria Tănase înainte de a părăsi această lume sunt un testament al iubirii și recunoștinței. Într-o scrisoare adresată soțului său, regretata interpretă și-a exprimat gândurile, lăsând în urmă un mesaj de adio și mulțumire pentru viața petrecută alături de cel care i-a fost partener de viață.

"Te voi aștepta, tătuță!", una dintre expresiile tandre din scrisoare

În aceste rânduri pline de emoție, Maria Tănase și-a cerut iertare pentru orice suferință pe care i-a provocat-o și i-a îndemnat pe cei dragi să continue să caute mângâierile și amintirile plăcute pe care le-au trăit împreună. "Te voi aștepta, tătuță!", a fost una dintre expresiile tandre care au rămas întipărite în această scrisoare de rămas bun.

Pentru a păstra vie amintirea și prezența ei în sufletele celor dragi, Maria Tănase a lăsat indicații clare pentru urmașii săi. Ea le-a cerut să nu fumeze niciodată și să nu transforme momentul înmormântării într-un spectacol, exprimându-și dorința de a avea o ceremonie simplă și plină de demnitate.

Dorințele artistei legate de înmormântare

Pe lângă cuvintele de adio, interpreta a exprimat și dorințe concrete referitoare la înmormântare. Ea a solicitat ca în sicriul său să fie așezată o pernă cu petale de trandafir, adăugând că dorește să fie îmbrăcată în alb și să poarte o cămașă de mătase pe care o avea acasă.

Ultima dorință a Mariei Tănase a fost respectată, iar artistei i s-a acordat un rămas bun în conformitate cu visele și așteptările sale. Corpul său a fost depus la Teatrul de Revistă, iar funeraliile au avut loc în Cimitirul Bellu din București, unde a fost însoțită de mii de oameni într-un ultim omagiu adus unei personalități care a marcat industria muzicală românească.

Maria Tănase s-a stins din viață în primăvara anului 1963, la Spitalul Fundeni, anunțând în prealabil că luptă împotriva cancerului pulmonar.

Mai multe