„Castelul de nisip” se vinde cu o sumă uluitoare! Conacul, construit în stil Palatul Versailles

23 octombrie 2024 12:41   Fapt divers

Cocoțat pe stâncile golfului La Jolla, din San Diego, conacul miliardarului Darwin Deason nu este un refugiu tipic pe plaja din California. Vila, cunoscută local drept „Castelul de nisip”, este o minune arhitecturală care amintește de Palatul Versailles, care privește mândră deasupra Pacificului.

„Castelul de nisip”, scos la vânzare pentru 108.000.000 $

Vila spectaculoasă a fost scoasă la vânzare pentru 108 milioane de dolari, relatează publicația americană New York Post. Dacă se va vinde pentru acest preț, va sparge cu siguranță câteva recorduri în domeniul imobiliar din San Diego, conform agenților Brett Dickinson și Ross Clark de la Compass.

Conacul are coloane complicate de piatră, balcoane uriașe și propria sa plajă privată. Întreaga proprietate are aproximativ 3.200 de metri pătrați. Interiorul este o odă adusă arhitecturii europene vechi, cu mozaicuri extravagante, podele de marmură și camere strălucitoare cu accente aurii. Conacul este inspirat după Micul Trianon, un castel mic situat în grădina Palatului din Versailles.

Conacul a fost construit în 15 ani

Deason, care a fondat Affiliated Computer Services și l-a vândut lui Xerox pentru mai mult de 6 miliarde de dolari în 2009, a cumpărat „Castelul de nisip” pentru 26 de milioane de dolari în același an. Deși are sediul în Dallas, Texas, unde este un donator republican proeminent, el folosește proprietatea drept casă de vacanță.

Proprietatea a fost construită în 2005 de către Doug Manchester, însă Darwin Deason a dărâmat-o până la fundație pentru a își construi castelul inspirat din arhitectura din Versailles. Casa are 10 dormitoare.

Camera de zi grandioasă din casa principală are un perete cu ferestre arcuite cu vedere la terenul de golf, care duce la o terasă masivă înconjurătoare. O sufragerie găzduiește un candelabru de cristal, cu detalii din aur și dulapuri de epocă. În exterior, terenul conacului are o piscină, un centru de fitness și chiar un birou cu lambriuri din lemn, ascuns lângă suita principală. Fiecare piesă de mobilier și decorațiune a fost făcută la comandă pentru moșie, de la covoare la draperii. A durat 15 ani ca proiectul să fie finalizat.

Mai multe