Cât de luxos e avionul cu care merge Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite

17 martie 2023 21:20   Fapt divers

Preşedintele Klaus Iohannis merge în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite cu un avion închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet, aceeași de la care Administrația prezidențială a închiriat avionul care l-a dus pe președinte în Japonia, scrie adevărul.ro.

Zborul, fără excală la Sibiu

Potrivit informațiilor publicate pe pagina de Facebook a BoardingPass, avionul de lux care îl transportă pe președinte este Gulfstream G550, cu o capacitate de transport de 13 pasageri. Cel puțin la dus, zborul va fi efectuat fără escală, potrivit BoardingPass. Lucru puțin diferit, deoarece ne-am obișnuit ca președintele să facă destul de des oprire și pe aeroportul din Sibiu.

Scopul vizitei din Emiratele Arabe

Președintele României va efectua, în perioada 18-21 martie 2023, o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, la invitația omologului său arab, Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. Vizita are obiectivul de aprofundare a dialogului politico-diplomatic dintre cele două țări.

În timpul vizitei oficiale în Emiratele Arabe Unite, Klaus Iohannis se va întâlni cu Şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. „Dezvoltarea relaţiilor României cu statele regiunii Golfului reprezintă un obiectiv important al politicii externe a ţării noastre, având în vedere tradiţia solidă a relaţiilor bilaterale, impactul evoluţiilor globale actuale asupra intereselor strategice ale ambelor părţi, dar şi o serie de obiective pragmatice privind dezvoltarea în comun a unor proiecte sectoriale cu state din această regiune”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației prezidențiale.

350.000 de euro a costat altă vizită în Japonia a președintelui

Ne amintim că pe 8 martie, preşedintele României a fost în vizită la împăratul Japoniei cu un avion închiriat, care a costat 350.000 de euro. Klaus Iohannis a plecat de la Sibiu cu o cursă charter, un adevărat hotel zburător. România nu mai are avion oficial pentru şefi de stat de 10 ani. Toţi politicienii sunt de acord că avem nevoie de o aeronavă, dar de un deceniu, Administraţia Prezidenţială încheie contracte de închiriere pentru deplasări externe. 

Aeronava VIP pentru Klaus Iohannis a fost închiriată de la o firmă privată din Luxembourg, care s-a ocupat și de managementul avioanelor pe care le avea miliardarul rus Roman Ambramovich.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Mai multe