Cum arată avionul cu care Klaus Iohannis a plecat în Japonia. Dormitorul este fabulos

Ultima actualizare:

Președintele României, Klaus Iohannis se află zilele acestea în vizită în Japonia. Pentru această călătorie, cuplul prezidențial a avut la dispoziție o aeronavă de lux, închiriată de la compania luxemburgheză Global Jet. BoardingPass a publicat în premieră fotografii cu interiorul avionului cu care președintele Klaus Iohannis și Prima Doamnă au plecat în Japonia. Aeronava are un living, un birou, dar și un dormitor. 

Livingul din aeronava cu care a călătorit Klaus Iohannis în Japonia. Foto: Facebook/BoardingPass
Livingul din aeronava cu care a călătorit Klaus Iohannis în Japonia. Foto: Facebook/BoardingPass

Compania Global Jet Compania este o companie privată de charter aerian din Luxemburg care operează avioane de afaceri. Aceasta are sediul central în Hesperange și baza pe Aeroportul Luxemburg. Aceeași companie s-a ocupat de managementul avioanelor lui Roman Abramovich.

Șeful statului a călătorit cu Boeingul 737-900ER în configurație BBJ (Boeing Business Jet) pe ruta București – Sibiu – Tokyo Haneda, scrie Boarding Pass. Capacitatea avionului este de doar 19 pasageri.

Acesta este interiorul Boeingului 737-900ER(BBJ) Global Jet cu care președintele României călătorește în Japonia și Singapore.

Capacitatea sa de transport este de numai 19 pasageri”, explică administratorii paginii Boarding Pass.

Aeronava este amenajată ca un aparatament de lux. Are un living în care sunt patru fotolii din piele vișinie, o măsuță pentru cafea și un LCD.

În altă zonă, sunt două banchete din piele albastră, foarte elegante.

Aeronava este dotată și cu un dormitor cu pat matrimonial, după cum reiese din fotografiile postate de Boarding Pass.

Cu acest avion, președintele țării Klaus Iohannis și soția sa Carmen au călătorit pe ruta București - Sibiu - Tokyo Haneda în 4-5 martie 2023.

Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții ai efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan).

Durata zborului dintre București și Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu și Baku a fost de două ore și 48 de minute, iar zborul dintre Baku si Tokyo a avut o durată de nouă ore”, potrivit Boarding Pass.

Președintele Klaus Iohannis s-a îmbarcat la București, însă avionul a făcut o scurtă escală la Sibiu pentru Prima Doamnă.

Purtătorul de cuvânt al companiei TAROM, Marius Popescu, a scris încă de marți seară că Administrația Prezidențială a închiriat un avion de la Global Jet pentru a se deplasa în Japonia.

”Sunteți curioși cu ce avion călătorește președintele Iohannis? Ei bine, aceasta este aeronava Boeing 737-900ER, înmatriculată LX-DIO, aparținând companiei luxemburgheze Global Jet (nu, nu e TAROM). Avionul a transportat președintele, soția acestuia și staff-ul Administrației Prezidențiale, din România în Japonia. Ruta: București -> Sibiu (prima doamnă) -> Baku (alimentare) -> Tokyo. Info de pe BoardingPass”, a scris Popescu pe pagina sa de Facebook.

Durata zborului dintre București și Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu și Baku a fost de două ore și 48 de minute, iar zborul dintre Baku si Tokyo a avut o durată de nouă ore”, potrivit Boarding Pass.

Klaus Iohannis își va încheia vizita în Japonia, miercuri 8 martie, după care va pleca într-o vizită în Singapore.

Președintele Klaus Iohannis a efectuat în 2022 deplasări externe care însumează cheltuieli de peste 16,6 milioane de lei.

Conform unui răspuns al Administraţiei Prezidenţiale, transmis Agerpres, președintele a efectuat anul trecut 21 de deplasări externe, în cadrul unor delegații oficiale.

image
image
image
image
image
image
Regina Letizia profimedia 0781349660 jpg
chess g8fdc050a6 1280 jpg
Catalog note scoala elevi profesor FOTO Inquam Photos Octav Ganea jpg
concediu medical freepik jpg
desert ge0e293cbb 1280 jpg
62090193 jpg