Klaus Iohannis va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată în cursul zilei de luni, 19 septembrie. Multe personalități din sfera politică vor participa la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Administrația Prezidențială a României a anunțat că președintele Klaus Iohannis se va deplasa la Londra pentru a lua parte la funeralii. 

Klaus Iohannis va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a
Klaus Iohannis va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a va fi condusă pe ultimul drum în data de 19 septembrie. La ceremonie și-au anunțat deja prezența nume importante ale scenei politice mondiale precum președintele Statelor Unite ale Americii, alături de soția sa Jill Biden, Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia ai Spaniei, Justin Tudeau, cel care ocupă poziția de prim-ministru al Canadei.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a pornit pe ultimul drum. Mii de oameni au sosit pentru a-și ua adio 

În cursul zilei de 13 septembrie, Administrația Prezidențială a României a confirmat faptul că și Klaus Iohannis se va număra între cei care o vor conduce pe cea mai longevivă suverană a Marii Britanii pe ultimul drum. 

„Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 19 septembrie 2022, la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra”, este anunțul scurt al Administrației Prezidențiale.

Liderii lumii vor merge la funeralii cu autobuzul. Şefilor de stat străini li s-a cerut să sosească în Marea Britanie doar cu zboruri comerciale. Aceştia vor fi transportaţi în grup, cu autobuzul, la catedrala Westminster. Acesta este protocolul pentru demnitarii străini, potrivit Politico.

La o zi după moartea suveranei, Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care a vorbit despre rolul cheie pe care l-a avut Regina Elisabeta a II-a în istorie. 

Vezi și: De ce boală ar putea suferi Regele Charles al III-lea! Un medic britanic a oferit răspunsul 

  „Majestatea Sa Regina a fost un lider excepțional, care și-a servit patria cu devotament și responsabilitate desăvârșită, reprezentând un simbol al stabilității și un veritabil reper moral pentru întreaga lume. Cele șapte decade în slujba Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și a întregului Commonwealth rămân în istoria umanității drept un reper și inspirație pentru noi toți și generațiile viitoare.”, a transmis Președintele României Majestății Sale Regele Charles al III-lea”, a fost mesajul lui Iohannis.   

Regina a II-a va fi îngropată lângă prințul Philip, cel care i-a fost soț 73 de ani 

Slujba de înmormântare va avea loc la Westminster Abbey. La prânz se vor ţine două minute de reculegere la nivel naţional. Sicriul reginei va fi depus în capela King George VI a castelului Windsor, lângă cel al prinţului Philip, bărbatul care i-a fost alături timp de 73 de ani. 

Odată cu moartea Reginei Elisabeta a II-a, prințul Charles a devenit, în mod oficial, Regele Charles al III-lea, iar prințul William a primit titlul de duce de Cornwall și prinț de Wales. Alături de cele două titluri foarte importante și prestigioase, William a moștenit și o avere de un miliard de lire sterline din partea tatălui său întrucât ducatul de Cornwall este unul dintre cele mai bogate din Marea Britanie. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net