Ce alimente devin toxice dacă sunt ținute în frigider
Cele mai multe dintre alimentele pe care le consumăm trebuie ținute la frigider pentru a se menține proaspete. Sunt însă unele alimente care, dacă sunt ținute la frigider, devin toxice și deci fac rău sănătății. Mulți dintre oameni fac această greșeală. Iată o listă cu aceste alimente care din sănătoase pot deveni nesănătoare dacă alegem ca loc de păstrare frigiderul.
Scopul principal al refrigerarii alimentelor este de a reduce căldura din alimente, de a le scădea temperatura și de a le păstra pentru o perioadă mai lungă de timp, iar pentru acest lucru frigiderul este ideal și nu poate să lipsească dintr-o bucătărie.
Însă, mulți dintre noi nu știm că nu toate alimentele se țin în frigider. Iar cele care nu se potrivesc acestui mod de afectează sănătatea, în situația în care sunt expuse temperaturii scăzute.
Lista alimentelor care nu se țin la frigider
Ceapa - această legumă trebuie ținută în locuri uscate, ferite de umiditate și lumină. Dacă este ținută în frigider devine toxică. Sunt multe persoane care nu știu acest lucru și o depozitează acolo crezând că va rămâne proaspătă mai mult timp. Păstrarea unei jumătăți de ceapă la frigider nu face decât să înmulțească numărul bacteriilor, conform indiatimes.com.
Usturoiul - usturoiul poate încolți și poate deveni cauciuc dacă este refrigerat. Păstrați-le într-un loc uscat și răcoros.
Ghimbir - nu trebuie ținut niciodată în frigider. La fel ca celelalte alimente, nici limita de valabilitate a ghimbirului nu poate fi prelungită dacă este depozitat de frigider. Recongelarea ghimbirului poate duce la mucegai și insuficiență hepatică.
Orezul - Orezul gătit nu trebuie șinut la frigider mai mult de 24 de ore. Acesta prinde mucegai foarte repede și devine o problemă de sănătate pentru cei care îl consumă.
Alte alimente care nu trebuie ținute la frigider
Însă mai sunt și alte alimente care mai se alterează mai repede dacă sunt ținute la frigider.
Roșii - Temperaturile scăzute pot face ca roșiile să își piardă din aromă și să devină moi. Cel mai bine este să le păstrați la temperatura camerei și să le folosiți în câteva zile.
Banane - Refrigerarea poate face maronii cojile de banane, deși fructele din interior rămân comestibile. Dacă preferați bananele fără pată, păstrați-le la temperatura camerei.
Mierea - se poate cristaliza și deveni tare în frigider. Cel mai bine este să o păstrați la temperatura camerei
Avocado- Refrigerarea încetinește procesul de coacere a avocado. Daca sunt necoapte, tine-le la temperatura camerei pana se inmoaie. Odată coapte, le puteți păstra la frigider pentru câteva zile.
Cartofi- Dacă sunt ținuți la frigider amidonul din cartofi se transformă în zahăr afectând gustul și textura acestora. Păstrați-i într-un loc răcoros și întunecat.
Pâine - Păstrarea pâinii în frigider poate face ca aceasta să se usuce. Este mai bine să o păstrați la temperatura camerei într-o pungă sigilată sau într-o cutie de pâine.