Ce tip de rochie va fi cea mai populară în această vară

31 mai 2024 9:13   Fapt divers

Concepută inițial de către legendarul designer Cristóbal Balenciaga în anul 1958, rochia de păpușă revine triumfal pe podiumurile modei în sezonul primăvară-vară 2024. Cunoscută pentru mânecile umflate și croiala trapez evazată, această siluetă iconică a fost purtată cu mândrie de către iconuri ale stilului precum Jane Birkin și Brigitte Bardot în anii 1960. Însă, în prezentările de modă actuale, rochia de păpușă primește o interpretare modernă, adaptată spiritului contemporan al modei.

În contrast cu nuanțele pudrate și detaliile regresive din trecut, designerii contemporani se distrează cu materialele și imprimează un stil vestimentar ascuțit și sofisticat acestei siluete clasice. Sezonul primăvară-vară 2024 aduce reinterpretări surprinzătoare ale rochiei de păpușă, transformând-o într-o piesă vestimentară care emană feminitate și sex-appeal într-un mod inedit.

Noua versiune a rochiei de păpușă este caracterizată de linii clare și detalii îndrăznețe, punând accent pe eleganța simplă și rafinamentul modern. Designerii explorează o paletă variată de culori și texturi, de la tonuri neutre și pasteluri subtile până la culori vibrante și imprimeuri îndrăznețe. Materialele luxuriante și finisajele de înaltă calitate completează aspectul sofisticat al acestei piese de rezistență a modei.

Citește mai multe pe canal33.

Mai multe