Ce trebuie să pui în gaura în care plantezi ceapa. Secretul pentru a crește mare cât pumnul
Ce trebuie să pui în gaura în care plantezi ceapa! Este sezonul legumelor și al fructelor și cu toții ne dorim să avem parte de recolte bogate. Desigur, asta necesită multă grijă și implicare din timp. De pildă, în cazul cepei care se plantează înainte de iarnă, trebuie să respectați un secret pentru a crește mare cât pumnul!
Secretul pentru a crește ceapa mare cât pumnul
Cea mai importantă regulă atunci când se plantează ceapă înainte de iarnă este respectarea regulilor tehnologiei agricole. Dacă sunt plantate corect, căpățânile se vor înrădăcina bine și nu vor putrezi peste iarnă. Practicile agronomice, cum ar fi alimentarea cu îngrășăminte, sunt responsabile pentru creșterea activă a acestei legume la începutul sezonului de creștere. În acest caz, grădinarii experimentați se bazează pe un ingredient complet gratuit și, în același timp, extrem de eficient - cenușă de lemn. Principalul element de care are nevoie cultura este, bineînțeles, azotul. Dar azotul singur nu este suficient - trebuie să vă asigurați că există și alte oligoelemente în îngrășământ: sulf, bor, mangan, fier, etc. Cenușa rămasă după arderea lemnului conține toate aceste substanțe utile. Trebuie să fie turnată în găuri atunci când se plantează legumele înainte de iarnă, astfel încât plantele să primească nutrienții necesari.
Beneficiile cepei
Ceapa este atât gustoasă, cât și foarte sănătoasă, iar puținii știu că aceasta este o bogată sursă de antioxidanți. Antioxidanții pot ajuta la prevenirea deteriorării celulelor prin combaterea moleculelor de radicali liberi. Radicalii liberi se dezvoltă atunci când organismul este expus la radiații sau la fumul de tutun. Aceste molecule pot provoca diabet, boli de inimă și cancer. Prin consumul de ceapă vă puteți ajuta organismul să lupte împotriva radicalilor liberi și să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate. Ceapa conține o cantitate mare de prebiotice și fibre. În organism, acestea ajută la îmbunătățirea sănătății intestinale, ajutând la digestie, la întărirea sistemului imunitar și la scăderea inflamației.
Dacă suferiți de diabet, ceapa este o modalitate excelentă de a vă ajuta să vă mențineți stabil nivelul de zahăr din sânge. Flavonoidele din ceapă acționează pentru a menține stabilizat nivelul glicemiei. Dacă nivelurile sunt scăzute, s-ar putea să aveți simptome precum oboseală, anxietate, dureri de cap și multe alte semne. În plus, au fost efectuate studii pentru a descoperi relația dintre quercetină și boala Alzheimer. Aceste studii au arătat o asociere semnificativă între consumul de alimente bogate în quercetină, cum ar fi ceapa, și faptul de a avea o șansă mai mică de a dezvolta Alzheimer.