Cea mai ciudată găină din lume. Se numește găina dragon și picioarele ei te sperie!

15 iunie 2023 18:35   Fapt divers

Știința continuă să ne surprindă pe zi ce trece, când informații mai puțin cunoscute despre anumite specii de păsări ies la iveală necontenit. Este cazul „găinii dragon”, cunoscută sub această denumire prin prisma modului în care arată. Iată ce informații vei descoperi în rândurile de mai jos.

Pasărea cunoscută și sub numele de „găina dragon” trăiește în Vietnam și face parte dintr-o specie de găini unici în lume - Dong Tao. Arată cu mult diferit față de găinile pe care le creștem în gospodărie, ajungând să aibă picioarele groase ca încheietura mană, și poate ajunge până la 6 kilograme.

„Găina dragon”, considerată una dintre cele mai ciudate specii de păsări 

Această rasă de găini este originară din Vietnam, din comuna Dong Tao, purtând aceeași denumire precum cea a localității în care crește. În trecut, aceaste păsări erau crescute și consumate de către nobili, fapt care s-a schimbat după ce oamenii au început să fie fascinați de gustul pe care îl aveau. 

Carnea „găinii dragon” este consumată în zilele noastre de către oamenii din Vietnam, ajungând să devină o adevărată specialitate în restaurantele de lux. Prețurile nu sunt deloc mici pentru gurmanzii care vor să consume carnea ei, fiind nevoiți să scoată bani frumoși din buzunar.

Curiozități despre găinile Dong Tao

Rasa acestor găini este protejată de lege în Vietnam. Statul îi îndeamnă pe cetățeni să crească tot mai multe exemplare, mai ales că prețurile nu sunt deloc mici, o pereche ajungând să se vândă și cu suma de 2.100 de euro.

Deși pot cântări până la 6 kilograme, „găinile dragon” sunt mult mai mici față de cele pe care noi le cunoaștem. Penajul masculilor este colorat, în timp ce al femelelor tinde spre alb. De asemenea, obișnuiesc să facă mai puține ouă decât găinile normale. 

Ouatul este un proces dificil pentru ele, din cauza picioarelor foarte mari pe care le au. Crescătorii le vin în ajutor atunci când trebuie să facă pui.

Sunt extrem de sensibile la schimbările climatice și pot deveni agresive cu oamenii, relatează shtiu.ro.

Mai multe