Cea mai scumpă mașină vândută pe Internet! Cum arată Lamborghini Veneno Roadster

19 iunie 2024 13:38   Fapt divers

O mașină de lux Lamborghini Veneno Roadster, deținută anterior de un membru al familiei regale a Arabiei Saudite, s-a vândut recent cu 6 milioane de dolari la o licitație online. Astfel, autoturismul a stabilit un record mondial pentru cea mai scumpă mașină vândută vreodată pe Internet.

Lamborghini Veneno Roadster, prezentat de compania SBX Cars a devenit cea mai valoroasă mașină tranzacționată vreodată prin intermediul unei platforme de licitație online. S-a vândut cu 6.000.000 de dolari”, se arată în comunicatul oficial de presă emis de SBX Cars.

Lamborghini Veneno Roadster are 750 de cai putere 

„Vânzarea depășește cea a autoturismului Ferrari LaFerrari Aperta (model din 2017), care s-a vândut anterior cu 5.360.000 de dolari, în 2022. Rarul Veneno Roadster, doar unul dintre cele nouă modele existente în lume, a fost scos anterior la vânzare de o casă de licitații în 2020, cu un preț de vânzare estimat între 4.300.000 și 5.500.000 de dolari. Totuși, nu a reușit să se vândă până acum”.

Deținut anterior de un membru al Casei Regale saudite, râvnitul vehicul V12 Veneno Roadster are o putere maximă de 750 de cai putere și accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2,9 secunde. El poate atinge o viteză maximă de 355 km/h. Finisată într-un negru mat la exterior, la interior are piele naturală neagră și verde.

Mașina sport prezintă, de asemenea, dungi verzi la exterior, adăugând o notă de contrast și personalitate caroseriei sale asemănătoare unui avion de luptă, scrie World Records Academy.

Bazat pe Lamborghini Aventador, Veneno a fost dezvoltat pentru a celebra cea de-a 50-a aniversare a producătorului italian de mașini sport de lux. Disponibil atât în ​​variantele coupe, cât și roadster, acesta din urmă și-a făcut debutul public la bordul portavionului naval italian Nave Cavour în decembrie 2013.

Mașina în ediție limitată a fost dezvăluită oficial în timp ce Nave Cavour a acostat în portul Mina Zayed din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. „Lamborghini Roadster este una dintre cele mai exclusiviste mașini din lume!”, a comentat Stephan Winkelmann, președinte și CEO al Lamborghini, la eveniment.

Mai multe