Bordul mașinii are un buton secret care te poate ajuta să economisești combustibil. Suma este însemnată
Butonul secret de pe panoul de bord al mașinii care te ajută să economisești 20% din combustibil a fost dezvăluit. Este accesibil pentru șoferi și acest truc simplu funcționează cel mai bine vara.
Odată cu venirea sezonului cald și a vacanțelor, călătoriile cu mașina devin mai frecvente, la fel și utilizarea aerului condiționat.
Cu creșterea temperaturilor și apropierea valului de căldură, folosirea aerului condiționat în mașină devine nu doar dorită, ci și esențială. Totuși, aerul rece aduce și un consum mai mare de combustibil, deoarece sistemul de răcire consumă multă energie pentru a reduce temperatura din habitaclu.
Butonul te va ajuta să dai cu 20% mai puțini bani pe combustibil
Există un truc simplu care vă poate ajuta să economisiți combustibil semnificativ, chiar și atunci când aerul condiționat funcționează la maximum.
Sistemul de aer condiționat utilizează aerul din interiorul sau din exteriorul vehiculului pentru a reduce temperatura din habitaclu.
Când aerul provine din exterior, sistemul folosește mai multă energie pentru a-l răci decât aerul din interior.
Deși aerul este filtrat în ambele cazuri, folosirea aerului din interior evită praful, murdăria, mirosurile neplăcute și, mai ales, aerul mai cald de afară.
Ce se întâmplă dacă mergeți cu butonul de reciclarea a aerului pornit
Prin apăsarea butonului de recirculare a aerului, sistemul folosește aerul deja prezent în habitaclu, care se răcește treptat. Acest lucru înseamnă că compresorul și sistemele electrice asociate necesită mai puțină energie pentru a ajunge la temperatura dorită, reducând astfel consumul de combustibil.
În timpul unei călătorii, mai ales la orele amiezii când aerul exterior este mai cald, utilizarea recirculării aerului poate economisi până la 20% din combustibil.
Aceasta se traduce printr-o reducere semnificativă a costurilor, mai ales pe distanțe lungi, permițând șoferului să economisească până la 4 euro la 100 km.
În mediul urban, unde fluxul crescut de vehicule duce la un consum mai mare și, de obicei, la temperaturi mai ridicate, economiile pot fi și mai mari, având un efect pozitiv asupra autonomiei vehiculelor electrice.