Bordul mașinii are un buton secret care te poate ajuta să economisești combustibil. Suma este însemnată

Butonul secret de pe panoul de bord al mașinii care te ajută să economisești 20% din combustibil a fost dezvăluit. Este accesibil pentru șoferi și acest truc simplu funcționează cel mai bine vara.

Butonul te ajută să economisești bani / foto: Pixabay
Butonul te ajută să economisești bani / foto: Pixabay

Odată cu venirea sezonului cald și a vacanțelor, călătoriile cu mașina devin mai frecvente, la fel și utilizarea aerului condiționat.

Cu creșterea temperaturilor și apropierea valului de căldură, folosirea aerului condiționat în mașină devine nu doar dorită, ci și esențială. Totuși, aerul rece aduce și un consum mai mare de combustibil, deoarece sistemul de răcire consumă multă energie pentru a reduce temperatura din habitaclu.

Butonul te va ajuta să dai cu 20% mai puțini bani pe combustibil

 Există un truc simplu care vă poate ajuta să economisiți combustibil semnificativ, chiar și atunci când aerul condiționat funcționează la maximum.

Sistemul de aer condiționat utilizează aerul din interiorul sau din exteriorul vehiculului pentru a reduce temperatura din habitaclu.

Când aerul provine din exterior, sistemul folosește mai multă energie pentru a-l răci decât aerul din interior.

Deși aerul este filtrat în ambele cazuri, folosirea aerului din interior evită praful, murdăria, mirosurile neplăcute și, mai ales, aerul mai cald de afară.

Ce se întâmplă dacă mergeți cu butonul de reciclarea a aerului pornit

 Prin apăsarea butonului de recirculare a aerului, sistemul folosește aerul deja prezent în habitaclu, care se răcește treptat. Acest lucru înseamnă că compresorul și sistemele electrice asociate necesită mai puțină energie pentru a ajunge la temperatura dorită, reducând astfel consumul de combustibil.

În timpul unei călătorii, mai ales la orele amiezii când aerul exterior este mai cald, utilizarea recirculării aerului poate economisi până la 20% din combustibil.

Aceasta se traduce printr-o reducere semnificativă a costurilor, mai ales pe distanțe lungi, permițând șoferului să economisească până la 4 euro la 100 km.

În mediul urban, unde fluxul crescut de vehicule duce la un consum mai mare și, de obicei, la temperaturi mai ridicate, economiile pot fi și mai mari, având un efect pozitiv asupra autonomiei vehiculelor electrice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
2 soti britanici si au dat demisia au vandut casa au cumparat sat intreg franta 910120 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Gavin Newsom jpg
grecia jpg
RO BV Predeal train station jpg
money 1033647 1280 jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
2 africa de sud gradina shutterstock 1776108470 jpg jpeg
Vasile Gamalan  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net