Cel mai bogat împărat al Imperiului Roman. A fost unul dintre cele mai detestate personaje din Roma Antică, iar sora lui s-a căsătorit cu cel mai mare rival al său

27 martie 2024 17:59   Fapt divers

Augustus Caesar a devenit primul Împarat al Romei între 63 î.Hr și 15 d.Hr și a rămas în istorie pentru Pax Romana. A avut o avere personală echivalentă cu 20% din întreaga economie a imperiului, mai exact o sumă de 4,63 trilioane de dolari. Acesta deținea pe numele său Egiptul.

Augustus Caesar (63 î.Hr.-14 d.Hr., împărat roman): 4,6 trilioane de dolariimparat

Primul împărat roman, care a condus vastul imperiu din 27 î.Hr. până la moartea sa în 14 d.Hr., s-a lăudat cu o avere personală echivalentă cu 20% din întreaga economie a imperiului, estimată astăzi la 4,63 trilioane de dolari. La un moment dat, Augustus deținea pe numele său personal Egiptul. Cu toate acestea, averea s-a a fost ruinată în ultimii ani din viață, din cauza unor investiții economice slabe și a unor campanii militare eșuate.

Despre Augustus Caesar, primul Împarat al Romei

A devenit primul Împarat al Romei (Augustus Cezar) între 63 î.Hr și 15 d.Hr și a rămas în istorie pentru Pax Romana, o perioadă de pace de aproape două secole în care Roma a impus ordine într-o lume marcată de conflicte. Ascensiunea la putere a lui Octavian nu a fost una pașnică. După asasinarea unchiului său, Octavian a format o alianță cu Marcus Aemilius Lepidus și Marc Antonoiu, un general apropiat de Cezar.

Împreună au eliminat toți inamicii politici și i-au învins pe asasinii lui Iulius Cezar în Grecia, bătălia de la Filippi din 42 î.Hr. Drept recompensă, Antoniu a preluat puterea în provincile înstărite din est. Nu a durat mult până când Octavian și Antoniu au devenit adversari.

Octavian și-a adăugat numele de Augustus

Antoniu a fost implicat într-o aventură scandaloasă cu regina Egiptului, Cleopatra, cu care ar fi avut și copii. Antoniu a decis să îl susțină pe Caesarion, fiul lui Iulius Cezar, ca urmaș legitim la tron, în detrimentul lui Octavian. Cel din urmă l-a acuzat de înaltă trădare și i-a declarat război. Când flota lui Antoniu și al Cleopatrei a fost învinsă de romani la Actium în 31 î.Hr, cei doi au decis să se sinucidă.

Reîntors victorios la Roma, Octavian și-a adăugat numele de Augustus, devenind imperator până la sfârșitul vieții. Întregul Imperiu roman, în ciuda contestării din partea consulilor și generalilor era în mâna unui singur om: Octavian Augustus Cezar.

Unul dintre cei mai detestați oameni

Reformele lui Octavian i-au adus susținere în provincii, însă a ajuns să fie unul dintre cei mai detestați oameni din Capitală. El a calmat populația de temerile dictatoriale și a ales să mențină instituțiile republicii, inclusiv senatul. A adăugat noi senatori din întreaga Italie, apoi le-a trasat noi sarcini, de a deveni consuli independenți și de a guverna pronvinciile romane.

Octavian și-a păstrat autoritatea asupra Senatului și s-a folosit de dreptul său de veto. Puterea lui a stat în susținerea armatei. A înjumătățit numărul legiunilor și a trimis veteranii să se stabilească în colonii, pentru a romaniza acele regiuni și a consolida imperiul.

Mai multe