Amanta Regelui Edward al VIII-lea, când acesta era Prinț de Wales. Cine a fost Thelma Furness

Edward al VIII-lea a fost rege al Marii Britanii, Irlandei și împărat al Indiei. El a fost căsătorit cu Wallis Simpson, cea pentru care renunța la tron. Însă, ce multă lume nu știe este faptul că, cea care i-a prezentat-o regelui, pe atunci Prinț de Wales, pe aceasta, a fost, de fapt, prietena ei apropiată, Thelma Furness. Thelma era iubita viitorului monarh la acea vreme, iar el a părăsit-o pentru Wallis Simpson.

Thelma Furness, amanta Prințului de Wales / foto: Dosaresecrete.ro
Thelma Furness, amanta Prințului de Wales / foto: Dosaresecrete.ro

Născută pe 23 august 1904, la Lucerna, în Elveția, vicontesa Thelma Furness a fost fiica lui Harry Hays Morgan Sr., un diplomat american care fusese consul la Buenos Aires și la Bruxelles, și a Laurei Delphine Kilpatrick, o femeie de origine chiliană. Gloria, sora ei geamănă, s-a căsătorit în adolescență cu Reginald Claypoole Vanderbilt, care provenea dintr-o faimoasă familie de industriași americani, și a devenit mama creatoarei de modă Gloria Vanderbilt.

Thelma Furness a fost, pentru o scurtă perioadă de timp, actriță și producătoare la Hollywood. De asemenea, cu averea familiei, și-a înființat propria companie de producție. „Voi fi propria mea vedetă”, declara ea mândră, potrivit dosaresecrete.ro.

În 1923, a jucat într-un film produs de firma sa și filmat la Studiourile Vitagraph, „Afrodita”, dar, după mai multe roluri minore, s-a plictisit de cariera artistică. La vârsta de 17 ani, în februarie 1922, s-a căsătorit cu un bărbat bogat care era cu zece ani mai în vârstă și mai fusese căsătorit, James Vail Converse. După doar 3 ani, cei doi au divorțat.

Ulterior, a avut o relație cu actorul american Richard Bennett, iar în 1926 s-a căsătorit cu Marmaduke Furness, Viconte de Furness și președinte al unei companii de transport maritim. Nici această relație nu a durat prea mult, separându-se în 1933.

L-a întâlnit pe Edward, Prințul de Wales

În 1926, cu ocazia unui la la Londonderry House, Thelma Furness l-a întâlnit pentru prima dată pe Edward al VIII-lea, Prințul de Wales. Ulterior, în iunie 1929, s-au văzut din nou la recepția organizată de Salonul Agricol Leicestershire. Deși Thelma era căsătorită, prințul a plăcut-o pe dezinvolta americancă și cei doi au început să se întâlnească în mod regulat. La începutul anului 1930, au mers împreună într-un safari în Africa, iar apoi a devenit partenera moștenitorului tronului Marii Britanii.

În următorii 4 ani, cei doi și-au petrecut aproape toate weekend-urile împreună, fie la moșia vicontesei din Leicestershire, fie în casa ei de la Londra. În 1934, la o petrecere la ferma de la țară organizată de Thelma, ea i-a prezentat-o Prințului de Wales pe prietena ei apropiată Wallis Simpson, de asemenea americană.

La începutul anului 1935, a vizitat-o pe sora ei geamănă Gloria în America, iar când s-a întors în Marea Britanie, în martie, inima lui Edward fusese înlocuită cu noua sa favorită, prietena ei Wallis Simpson.

„În geanta ei se afla un ursuleț de pluș pe care Prințul de Wales i l-a dat”

Într-un acces de gelozie, aceasta a decis să-l umilească pe moștenitorul tronului britanic și a început o aventură cu prințul Aly Khan, viitorul soț al actriței Rita Hayworth, și a aranjat ca tabloidele de scandal să fie informate de relația sa.

Deși nu s-a mai căsătorit niciodată, Thelma a continuat să fie în centrul atenției la Londra, New York și Paris, participând la toate evenimentele mondene ale înaltei societăți. Totodată, povestea cu fiecare ocazie despre fosta ei aventură cu prințul britanic.

Thelma Furness s-a stins din viață pe 29 ianuarie 1970, la vârsta de 65 de ani, la New York. „A murit în timp ce mergea la o consultație medicală. În geanta ei se afla un ursuleț de pluș pe care Prințul de Wales i l-a dat cu ani în urmă și pe care l-a purtat peste tot pe unde a călătorit”, a povestit Gloria Vanderbilt, nepoata ei, unor jurnaliști, conform sursei menționate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net