Povestea celui mai „nebun” împărat al Imperiului Roman. De ce obliga femeile căsătorite să se culce cu el

Unul dintre cei mai controversați oameni istorici a fost Caligula, fiul iubitului general roman Germanicus Claudianus, rămas în istorie drept cel de-al treilea conducător al Imperiului Roman, a supus femeile și bărbații unor adevărate orori. 

Caligula, cel mai nebun împărat din istorie / foto: arhiva Click!
Caligula, cel mai nebun împărat din istorie / foto: arhiva Click!

Actele de cruzime ale acestuia au cântărit mai mult decât contribuția sa adusă în perioada celor patru ani de conducere al Imperiului Roman. Descoperă în rândurile de mai jos care au fost cele mai mari atrocități pe care Caligula le-a făcut atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. 

Caligula, unul dintre cei mai duri conducători ai Imperiului Roman

Împăratul Caligula (n. r. „Cizmă”) a fost considerat, fără doar și poate, unul dintre cei mai năucitori conducători ai Imperiul Roman, în perioada anilor 37-41. 

Istoricii îl descriu pe acesta ca fiind un individ „înalt, slab, cu faţa palidă şi ochii căzuţi”. Din cauza faptului că avea un corp păros, anumiți oameni care aveau curaj obișnuiau să-l compare cu o capră, fapt care l-a determinat la Caligula să îi oblige pe bărbații cu părul des să se radă în cap. 

Printre toate afecțiunile sale de natură psihică, împăratul Caligula era și un mare obsedat sexual, atât femeile, cât și bărbații fiind traumatizați de acțiunile sale lipsite de discernământ. 

Pe Lacul Nemi au fost ridicate adevărate palate luxoase plutitoare, în care se desfășurau orgii de unde damele de companie erau surorile lui grippina, Drusilla și Livilla, soţiile şi fiicele senatorilor. După ce își satisfăcea nevoile sexuale, Caligula simțea o mare plăcere să-i umilească pe nobili, spunându-le cum s-au desfășurat partidele de amor cu soțiile sau chiar fiicele lor. 

„Caligula a întreținut relații sexuale cu orice bărbat sau femeie care-i cădea cu tronc. Nimeni n-avea curaj să-l înfrunte sau să-l refuze”, comenta biograful Nigel Cawthorne.

Împăratul Caligula / foto: arhiva Click!
Împăratul Caligula / foto: arhiva Click!

Obliga femeile căsătorite să întrețină relații intime cu el 

O altă obsesie care îi domina mintea era dorința bolnavă de a obliga femeile deja căsătorite să întrețină relații intime cu el. O poveste desprinsă parcă din cele mai urâte scenarii de film amintește cum Caligula, la nunta lui Caius Piso cu Livia Orestilla, a decis să fure mireasa: „Ia-ți mâinile de pe soția mea!” - i-ar fi spus ginerelui, urmând ca mai apoi să ducă mireasa ân palat, urmând ca după câteva zile să se sature de așa-zisa sa soție. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net