Cel mai mare mister a fost deslușit. De ce plâng bebelușii în avion, dar mai ales la decolare și aterizare

20 octombrie 2023 17:37   Fapt divers

Există multe motive pentru care cei mici, în special bebelușii, plâng în avion. Pe lângă oboseală, foame și plictiseală, presiunea care apare în urma schimbărilor de altitudine rămâne, conform specialiștilor, cea mai frecventă cauză a plânsului la copii în timpul unui zbor. 

De ce plâng bebelușii în avion

Dacă ai călătorit cu avionul și ai trecut printr-o astfel de experiență, cu siguranță ai observat că cei mici plâng, de regulă, la decolare și la aterizare. Acest lucru se întâmplă din cauza unei dureri legate de presiunea urechilor, care devine destul de problematică atunci când avionul se ridică și coboară de la sol cu viteză, scrie thedailystar.net.

Plânsul lor este un incidiu al durerii

Nu numai că plânsul este un indiciu al durerii, dar este și terapeutic pentru cei mici. Plânsul, ca și înghițirea, va ajuta la deschiderea trompelor lui Eustachio și la ameliorarea presiunii din urechea medie.

Dacă adulții pot atenua efectele presiunii asupra urechii prin înghițire sau căscat, copiii, în special cei sub 2 ani, nu pot să facă încă aceste lucruri. Tocmai de aceea, în cazul bebelușilor mai ales, este indicat să avem la îndemână o suzetă sau un biberon din care să le dam să bea la aterizare și decolare.

Ce trebuie să faci ca părinte

Bebelușii își dezvoltă auzul de la 0-2 ani, așa că este util să folosești căști pentru bebeluși sau dopuri mici pentru urechi atunci când zburați cu un avion

 Un truc simplu pentru a evita plânsul bebelușului în avion ar fi să te asiguri că cel mic este treaz atât la decolare, cât și la aterizare, și să îi dai biberonul sau să îl alăptezi, în aceste momente.

Când înghite, bebelușul elimină din această presiune pe care o resimte, iar asta îl poate face să nu mai plângă, adică să nu mai simtă disconfortul atât de mult. Chiar și o suzetă poate fi de ajutor în aceste momente.

Mai multe