Cele mai periculoase animale din România. Pot ucide o persoană în doar câteva secunde

16 mai 2023 17:37   Fapt divers
Ultima actualizare:

Acestea sunt animalele din România care pot ucide un om în doar câteva momente, fără prea mare efort. Trăind foarte aproape de case, ele sunt foarte periculoase și imprevizibile.

În pădurile din frumoasa noatră țară există numeroase animale mai mult sau mai puțin periculoase. Însă, printre acestea, sunt și cele care pot ucide o persoană în doar câteva secunde. Iar, printre animalele din România periculoase pentru om, care trăiesc foarte aproape de case, se numără și ursul.

Animalele din România periculoase pentru om

Urs

Răspândit în mai multe păduri de la noi din țară, urșii ajung cu ușurință, de multe ori, în apropierea caselor oamenilor sau chiar în interiorul acestora. Mai multe specii de urși sunt periculoase pentru oameni, mai ales în zonele în care s-au obișnuit cu aceștia, pe care îi atacă atunci când sunt luați prin surprindere, pentru a-și apăra puii sau hrana sau din motive de prădător.

Fiind foarte protectoare cu puii, acestea își dedică mulți ani doar pentru a-i proteja și a-i învăța să vâneze, tocmai de aceea, când o ursoaică percepe omul drept o amenințare la adresa micilor urși, ea reacționează în mod imprevizibil.

Șacal

Printre animalele periculoase pentru om din România se află și șacalul. Fiind un mamifer carnivor sălbatic din familia Canidae ce se aseamănă cu lupul, el preferă alimentația carnivoră. Șacalul este un intermediar între lup și vulpe și se hrănește, în general, cu insecte, șoareci, păsări și alte rozătoare, cu porumb, struguri etc., fiind, totodată, și necrofag, iar activitatea sa este preponderent nocturnă. Fiind o specie destul de rară la noi în țară, apariția sa a fost semnalată doar în Banat, Muntenia, Oltenia și Dobrogea.

În general, șacalii nu atacă oamenii, ajung să facă acest lucru doar pentru că se simt înfometați și disperați. De asemenea, pot fi agresivi dacă un animal sălbatic ajunge pe teritoriul lor, fiind animale teritoriale și periculoase, și pot ataca și transfera rabia la pisici și câini domestici.

Viperă cu corn 

Răspândită în sud-estul Europei, inclusiv la noi în țară, vipera cu corn bănățeană este o subspecie de șerpi veninoși din familia viperide și este considerat cel mai periculos de la noi din țară, mai ales din cauza veninului injectat în cantități mai mari, care poate fi fatal pentru om.

Fiind cea mai mare dintre viperele europene, masculii ajungând până la 90 cm lungime, în timp ce femelele sunt mai mici, ea trăiește pe pantele stâncoase cu arbuști, cel mai des aproape de malul apelor, dar și în pădurile de foioase. Această viperă are capul lat, triunghiular, fiind bine separat de gât, acoperit cu solzi mici, botul ascuțit, prevăzut cu un corn nazal moale, acoperit cu trei (mai rar cu 2 sau 4) rânduri de solzi, potrivit Fanatik.ro.

În România, această viperă este întâlnită în sud-vestul țării, pe un areal discontinuu, de la Munții Banatului până la Cozia, în Carpații Olteniei și sud-vestul Transilvaniei, până la nord de Mureș, Săcărâmb, Zlatna, fiind semnalată și pe dealul cetății Deva, în Munții Retezat până la altitudinea de 2.184 m, dar și pe dealurile din jurul municipiului Reșița si valea Domanului.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Mai multe