Cele mai tari filme ale lunii aprilie. Citadel, bugetat de Amazon, se așteaptă să aibă un succes uriaș

28 martie 2023 6:13   Fapt divers
Ultima actualizare:

Netflix și HBO vor include în luna aprilie mai multe filme la care se așteaptă audiență masivă. BBC aduce în prim plan 12 astfel de filme unde acțiunea și suspansul sunt la ordinea zilei. Printre acestea se află și thrillerul cu cel mai mare buget de la Amazon, Citadel. Amazon este atât de sigur de succesul acestuia încât a asigurat deja finanțarea pentru cel de-al doilea sezon.

1. Carne de vită

Este este o dramă comică în care personajele interpretate de Steven Yeun și Ali Wong trec printr-o serie de farse și atacuri. Yeun joacă rolul unui antreprenor de construcții cu o afacere eșuată, iar Wong este un antreprenor nemulțumit din suburbii. Serialul a primit laude la premiera care a avut loc recent. The Hollywood Reporter l-a numit „O sărbătoare a comediei ascuțite, senzații tari și empatie dezarmantă”.

Carnea de vită are premiera pe 6 aprilie pe Netflix la nivel internațional.

2. Țara Viselor

Cel mai recent serial creat de Sharon Horgan este o uimitoare comedie întunecată. În „Bad Sisters”, patru surori se reunesc în orașul lor Margate. Serialul este bazat pe scurtmetrajul lui Horgan, câștigător la BAFTA în 2017, Vara lui Morgana Robinson. Lily Allen o interpretează pe sora care face o vizită surpriză acasă, tulburând dinamica celorlalte trei care au rămas în locurile natale. Interpretarea hilară, sofisticată și sardonică a personajelor va străluci cu siguranță, scrie BBC.

Dreamland are premiera pe 6 aprilie în Marea Britanie.

3. Transatlantic

Această dramă din Al Doilea Război Mondial se bazează pe povestea adevărată remarcabilă a lui Varian Fry, un american trimis în Franța în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a scoate ilegal artiști și scriitori mari vizați de naziști, inclusiv Marc Chagall și Marcel Duchamp. Cory Michael Smith îl interpretează pe Fry, iar Gillian Jacobs este Mary Jayne Gold, moștenitoarea care lucrează cu el și finanțează evadările, iar Corey Stoll îl joacă pe consulul american din Marsilia, unde se desfășoară o mare parte a acțiunii. Romanul de primă clasă al lui Julie Orringer din 2019, Portofoliul de zbor, inspirat de faptele lui Fry, îi sporește lupta din viața reală adăugând o poveste de dragoste și este sursa unui serial care promite să fie plin de intrigi, suspans, eroism și duplicitate.

Transatlantic are premiera internațională pe Netflix pe 7 aprilie

4. Ultimul lucru pe care mi l-a spus

În această serie de suspans bazată pe cel mai bine vândut roman al Laurei Dave, Jennifer Garner joacă rolul lui Hannah, al cărei soț dispare brusc, lăsând-o cu o fiică vitregă beligerantă de 16 ani și cu o mulțime de întrebări. „Soțul tău nu este cine crezi tu că este”, i se spune lui Hannah în trailer, iar problema lor nu este de genul care poate fi rezolvată prin consiliere matrimonială.

The Last Thing He Told Me are premiera pe 14 aprilie la nivel internațional

5. Doamna Davis

Ce se întâmplă dacă Siri a dezvoltat un complex mesianic și o călugăriță ar încerca să o doboare? Aceasta este, practic, premisa acestui serial de la creatorii ciudatului cuplu Damon Lindelof (Lost and Watchmen) și Tara Hernandez (megahit sitcom The Big Bang Theory). Doamna Davis este numele unei inteligențe artificiale care răspândește o religie. Filmul se lansează într-o perioadă în care știrile abundă cu informații îngrijorătoare despre AI și Chat GPT, iar creatorii filmului se așteaptă la o avalanșă de reacții și comentarii.

Mrs Davis are premiera pe 20 aprilie în SUA, iar spre sfârșitul lunii și la nivel internațional

6. Diplomatul

În primul ei serial de la The Americans, Keri Russell o interpretează pe Kate Wyler, noul ambasador al SUA în Marea Britanie. O diplomată de carieră, cu ambiții politice, care nici măcar nu își dorește postul, dar îl ia pentru a ajuta la rezolvarea unei crize internaționale. Rufus Sewell îl interpretează pe soțul lui Kate, și el diplomat, provocând o mulțime de conflicte între muncă și viață. Filmul a fost creat de Debora Cahn, cunoscută pentru dramele politice tensionate, inclusiv Homeland și The West Wing. Chiar și liderii mondiali, a spus ea pentru Vanity Fair, uneori „uită să-și scoată eticheta de pe pantaloni”. De asemenea, va fi distractiv să vedem cât de aproape de politica reală din SUA și Marea Britanie îndrăznește să se apropie această ficțiune.

The Diplomat are premiera pe 20 aprilie pe Netflix la nivel internațional

7. Dead Ringers

Rachel Weisz joacă în această variantă actualizată a filmului David Cronenberg din 1988 despre doctori gemeni identici profund deranjați și deranjanți, interpretat inițial de genialul Jeremy Irons. Aici sunt obstetricieni, care planifică centrul perfect de naștere. Elliot este geamăna neplăcută și Beverly sora rezervată, dar au personalități tulburate și o lipsă gravă de etică medicală în comun. Alice Birch, co-scenaristă a adaptării de succes a lui Sally Rooney Normal People a creat serialul, care vine cu elemente ale unui thriller psihosexual, un body horror. „Este destul de mult sânge”, a spus ea sec pentru Entertainment Weekly.

Dead Ringers are premiera pe 21 aprilie pe Prime Video la nivel internațional

8. Dragă mamă

Subtitrat Saga lui Afeni și Tupac Shakur, acest documentar în cinci părți al regizorului Allen Hughes (Dead Presidents) examinează viețile și politicile interconectate ale legendei hip-hop și ale mamei sale, juxtapunând mișcarea Black Power din anii 1960 și '70 cu revoluția hip-hop-ului din anii '90. Afeni Shakur, care a murit în 2016, a fost membru al Partidului Pantera Neagră. Tupac, desigur, a rămas celebru ca muzician mult după moartea sa, în 1996. Cu un an înainte, a lansat unul dintre cele mai mari hituri ale sale, Dear Mama, o odă lui Afeni. Hughes îmbină interviurile contemporane cu videoclipuri de arhivă.

Dear Mama are premiera pe 21 aprilie în SUA

9. Dragoste și moarte

În 1980, Montgomery, o soție care mergea la biserică din suburbia Texasului, a ucis-o cu un topor pe soția iubitului ei, care îi era prietenă. Povestea a fost spusă în serialul Candy din 2022 cu Jessica Biel, dar distribuția de mare putere și creatorii acestuia te fac să o privești altfel.

Love and Death are premiera pe 27 aprilie pe HBO Max în SUA

10. Citadel

În acest serial zgomotos, extrem de scump, Priyanka Chopra Jonas și Richard Madden sunt foști spioni pentru eroica agenție de securitate globală Citadel. Anthony și Joseph Russo, regizorii Răzbunătorilor: Endgame și a altor filme Marvel, se numără printre producătorii executivi, iar planul ambițios este de a poziționa acest serial în preferințe. Bugetul necesar a crescut de-a lungul filmărilor la peste 200 de milioane de dolari. Amazon este atât de sigur că serialul va avea un succes enorm, încâr a asigurat finnațarea pentru cel de-al doilea sezon.

Citadel are premiera pe 28 aprilie pe Prime Video

11. Atracție fatală

Este o adaptare a thrillerului cu protagoniștii Michael Douglas-Glenn Close din 1987. Joshua Jackson este Dan, bărbatul căsătorit care are o aventură cu Alex, iubitul devenit urmăritor interpretat aici de Lizzy Caplan. Amanda Peet o interpretează pe prima soție nebănuitoare a lui Dan, Beth. Spre deosebire de film, seria se întinde în viitor pentru a arăta consecințele pe termen lung ale aventurii și există și alte diferențe majore.

Fatal Attraction are premiera pe 30 aprilie în SUA și 1 mai în Marea Britanie pe Paramount+

12. Tom Jones

Dacă vreodată un roman a fost gata pentru un serial, acesta este povestea din 1749 a lui Henry Fielding, a unui copil găsit și luat de un scutier dintr-o țară bogată. Tom (Solly McLeod) se îndrăgostește de Sophia (Sophie Wilde), o fata bogată, dar împrejurările îl obligă să ajungă la Londra, unde se implică în multe necazuri și aventuri. Are la bază celebrul film din 1963, cu Albert Finney în rolul principal.

Tom Jones are premiera pe 30 aprilie în SUA și pe 11 mai în Marea Britanie

Mai multe