Cu ce să stropești trandafirii la final de octombrie. Secretul pentru a ieși mai frumoși în anul care urmează

20 octombrie 2024 16:32   Fapt divers

Dacă avem norocul de a ne număra printre românii care locuiesc la propria curte, atunci cu siguranță că fie deja avem trandafiri, fie încercăm să învățăm mai bine cum să îi îngrijim, deoarece ne dorim să îi plantăm. Din fericire, grădinarii cu experiență ne spun cum putem să avem grijă de trandafiri toamna, pentru ca aceștia să înflorească spectaculos în anul următor!

Florilor nu le priește niciodată răcirea bruscă a temperaturilor, iar trandafirii nu fac excepție de la această regulă. Pentru multe plante, iarna poate fi o perioadă dificilă, iar în unele cazuri chiar devine necesar să mutăm unele flori în interiorul casei, pentru ca acestea să poată supraviețui cu bine până la primăvară.

Din fericire, grădinarii cu experiență ne spun cu ce trebuie să stropim trandafirii, pentru ca aceștia să înflorească spectaculos odată ce vom ajunge din nou la primăvară. Dar, până atunci, experții ne spun că cel mai important este să curățăm florile! Trebuie să îndepărtăm frunzele bolnave, cât și florile uscate. În plus, toamna putem planta și trandafiri noi, pentru o grădină superbă la anul!

Cu ce trebuie să stropim trandafirii toamna

Pentru a fi cât mai sănătoși la venirea primăverii, trandafirii vor avea nevoie de cât mai mulți nutrienți pe timpul toamnei, dar și iarna. Din fericire, există unele îngrășăminte perfecte pentru florile noastre, în această perioadă din an!

În primul rând, trandafirii au nevoie de macronutrienți precum azot, fosfor și potasiu, la fel ca oricare altă plantă. Primul dintre acești nutrienți va încuraja creșterea frunzelor, în timp ce fosforul va permite trandafirilor să dezvolte rădăcini adânci și sănătoase, cât și să producă mai multe flori.

În același timp, potasiul va ajuta trandafirii să reziste tuturor daunelor pe care le pot provoca diferitele insecte.

Nutrienții cruciali pentru trandafiri

Desigur, pe lângă acești trei nutrienți importanți, trandafirii noștri vor mai avea și alte nevoie, pentru a putea trece cu bine peste iarnă!

Mai precis, acestor plante superbe le vor trebui și calciu, magneziu, sulf, dar și bor! Desigur, mai putem să ne asigurăm că acestea vor primi și îndeajuns de mult cupru, fier, mangan și chiar și zinc! Dacă ne asigurăm că oferim trandafirilor acești nutrienți toamna, ei vor trece ușor peste gerul din timpul iernii!

Mai multe