Cu greu îl mai recunoști! Giuliano Stroe, alias „Micul Hercule” a împlinit 18 ani. Cum arată acum cel mai puternic copil?

29 iulie 2022 8:42   Fapt divers

Giuliano Stroe este unul dintre puținii români care a reușit să doboare record după record, pe când era doar un copil. Tânărul, ajuns acum la vârsta maturității, a fost supranumit „Micul Hercule” și a fost, o bună perioadă de timp, „cel mai puternic copil din lume”. Giuliano s-a schimbat radical și cu greu îl mai recunoști!

Giuliano Stroe s-a născut în comuna Icoana din județul Olt, însă numele său a călătorit prin toată lumea, datorită performanțelor pe care tânărul le-a marcat până la 18 ani. Pe când avea doar 2 ani, tatăl său l-a încurajat să înceapă o serie de antrenamente de forță, mai ceva ca antrenamentele pe care le au culturiștii și participanții la concursurile de mister. Copilul avea o formă fizică de invidiat, iar la 5 ani arăta mai bine ca mulți adulți.

Pe același subiect:  Drama celui mai puternic copil din România. Tatăl lui este disperat să găsească o salvare

„Micul Hercule” și-a sărbătorit majoratul și arată la fel de bine ca în copilărie, dat fiind faptul că a continuat să ridice greutăți. În ultimii ani, însă, din cauza unor probleme de sănătate, a fost nevoit să reducă din intensitatea antrenamentelor și să renunțe la gimnastică. Și-a îndreptat atenția către alt sport și în prezent atât el, cât și fratele său, Claudio, fac box. Pentru a-i susține, tatăl lor a înființat propriul club, denumit după copiii său: „Asociația Giuliano & Claudio Boxing Club”.

La fel de interesant: "Micul Hercule" s-a apucat de box

Giuliano Stroe, „Micul Hercule”, a renunțat la antrenamentele draconice după ce intrat în Cartea Recordurilor

„Cel mai puternic copil din lume”, așa cum a fost supranumit Giuliano Stroe o perioadă îndelungată de timp, a intrat în Cartea Recordurilor pentru numărul uriaș de kilograme cu care se antrena. Din păcate, antrenamentele pe care adolescentul le făcea în copilărie și-au pus amprenta asupra stării sale de sănătate, iar în anul 2017 părinții au ajuns cu el la un spital din Spania, unde medicii le-au transmis că „are grave probleme la nivelul dezvoltării musculare și osoase”, relevă Cancan.

Totodată, dat fiind faptul că nu doar Giuliano se antrena asemenea unui culturist la o vârstă extrem de fragedă, părinții au intrat în atenția autorităților. Frații Stroe au fost la un pas de a rămâne fără tată, după ce Direcția pentru Protecția Copilului din județul Olt s-a autosesizat și a caracterizat antrenamentele copiilor drept rele tratamente aplicate minorilor. Giuliano Stroe s-a remarcat la „Românii au Talent”, dar și la o emisiune din Italia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe