Cum elimini mirosul de usturoi de pe mâini? Un ingredient pe care toată lumea îl are în casă face minuni

24 mai 2023 7:59   Fapt divers

Aliatul numărul 1 al gospodinelor - bicarbonatul de sodiu nu este util doar în anumite procese de curățenie și igienizare, ci își face foarte bine treaba atunci când mirosul de usturoi rămâne imprimat puternic în pielea de pe mâini.

Întrebuințările bicarbonatului de sodiu sunt nenumărate și nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că acest ingredient face deseori minuni. Știm cu toții că mirosul de alimente puternice, precum usturoiul, este extrem de neplăcut și persistent pe piele după ce gătim. Uite cum te poate ajuta bicarbonatul de sodiu să scapi de această problemă. 

Elimină mirosul de usturoi cu bicarbonatul de sodiu 

Bicarbonatul de sodiu nu elimină doar mirosurile neplăcute din casă, frigider etc, ci și pe cele care au rămas pe piele. 

Persoanele care petrec foarte mult timp în bucătărie și pregătesc diverse feluri de mâncare din care usturoiul este nelipsit, știu cât de neplăcut poate fi să te confrunți cu mirosul persistent al acestui aliment. 

Bicarbonatul de sodiu este recomandat pentru rezolvarea acestei probleme. Tot ce trebuie să faci este să îți freci palmele cu două lingurițe de bicarbonat de sodiu, în loc de săpun. Garantat, mirosul puternic neplăcut de usturoi va dispărea cu ușurință. 

Igienizează biberoanele cu bicarbonat de sodiu 

Mămicile apelează la diverse trucuri pentru a steriliza biberoanele și suzetele celor mici. Bicarbonatul de sodiu are și de data aceasta o utilitate, ajutând să sterilizeze și să dezinfecteze aceste obiecte. 

Într-un vas cu apă fierbinte și câteva linguri de bicarbonat de sodiu pune biberoanele și suzetele copilului tău și lasă-le acolo peste noapte, până dimineața următoare. Ulterior, clătește-le bine și șterge-le de apă înainte de a le folosi pentru a-ți hrăni copilul. 

Alternativ, biberoanele și suzetele pot fi sterilizate prin intermediul unui vas de apă clocotită, în care adaugi trei linguri de bicarbonat de sodiu, pe care o ții pe foc vreme de trei minute. 

Mai multe