Cum trebuie spălate corect afinele? Cei mai mulți români fac asta greșit

6 iulie 2024 17:58   Fapt divers

Fie că dorim să le mâncăm simple, ori urmează să le folosim într-o rețetă anume, este important să spălăm afinele, înainte. De altfel, acest lucru poate fi spus despre mai toate fructele și legumele. Însă chiar dacă fiecare dintre noi știam deja acest lucru, doar foarte puțini români știu că există un mod anume de a spăla afinele, iar mulți dintre noi greșim!

Mulți dintre noi poate că vom fi surprinși să auzim acest lucru, însă există un mod ideal de a spăla afinele, potrivit experților. Acest fruct a devenit extrem de popular de-a lungul lumii, el fiind suculent, dulce, gustos și putând fi fie consumat simplu, ori utilizat în nenumărate rețete.

Iar potrivit informațiilor de la adevarul.ro, există un mod anume în care ar trebui să spălăm, iar apoi să uscăm, afinele, pentru ca acestea să nu facă mucegai. „Afinele trebuie spălate deoarece pot transporta murdărie, resturi, gândaci, paraziți și alți contaminanți”, a explicat doctorul în știința alimentelor, Bryan Quoc Le. Contaminanții care se pot găsi pe afine pot să ne provoace chiar și toxiinfecții, așa că mereu trebuie să spălăm bine aceste fructe.

Cum trebuie să spălăm corect afinele

Bucătarul instructor de patiserie, Trung Vu, ne spune cum putem să spălăm eficient afinele, pentru a ne asigura că nu vor prezenta niciun risc pentru sănătatea noastră. „Înainte de a spăla afinele, inspectați și îndepărtați-le pe cele care sunt mucegăite sau rupte, precum și resturile precum frunzele sau tulpinile”, explică acesta.

Potrivit bucătarului, cel mai bun mod de a spăla afinele este să le punem într-o strecurătoare, iar apoi să le clătim sub un jet de apă rece. Trebuie să agităm ușor afinele, pentru a ne asigura că fiecare dintre acestea va fi expusă la apă. Apoi, pentru a elimina excesul de apă, strecurătoarea trebuie scuturată ușor.

Desigur, cel mai bine ar fi ca după ce afinele sunt spălate, să le și uscăm, dacă nu intenționăm să le consumăm imediat. Un sfat util este să ne spălăm pe mâini, înainte de a manevra afinele, pentru a ne asigură că reducem riscul de contaminare.

Mai multe