De ce nu este bine să pupi persoanele decedate. La ce riscuri te supui
Pierderea cuiva drag este o experiență tragică, iar cu cât persoana ne era mai apropiată, cu atât durerea resimțită străpunge și mai adânc în inimile noastre. În asemenea condiții, este de înțeles dacă pupăm persoana decedată, pentru a simți că am reușit, într-un fel, să ne luăm un ultim rămas bun de la aceasta. Însă, potrivit experților, acest gest vine cu o mulțime de riscuri de sănătate.
Nu este nimeni printre noi care nu a trăit, la un moment dat în viață, pierderea cuiva drag, ori, din păcate, pierderea mai multor asemenea persoane. Este o experiență tragică, care ne poate afecta pentru tot restul vieții, cu atât mai mult în cazurile în care persoana dispărută era una foarte apropiată nouă. Astfel, într-o asemenea situație tristă, nu este deloc exclus să simțim nevoia unui ultim rămas bun de la cel drag, iar, astfel, să pupăm persoana decedată. Însă, potrivit experților, acest lucru vine cu o mulțime de riscuri asupra sănătății noastre.
Deși poate părea un gest absolut banal, el este unul care trebuie evitat, dacă nu vrem să avem parte de unele complicații. Motivul pentru care pupatul unei persoane decedate este periculos vine din faptul că la doar 9 ore de la deces, apare deja procesul prin care țesutul corpului se descompune. Datorită lipsei oxigenului, o mulțime de bacterii încep să iasă la suprafață, iar acestea pot ajunge în organismul nostru, datorită contactului din momentul în care pupăm persoana decedată.
De ce nu este bine să pupi persoanele decedate
Fenomenul bacteriilor care apar pe persoana decedată va fi cu atât mai accentuat în timpul perioadei calde a anului. Mai ales dacă această situație tragică ne lovește vara, este foarte indicat să evităm să pupăm persoana decedată, mai ales dacă camera în care aceasta a fost depusă nu are aer condiționat.
Dacă pupăm persoana decedată, riscurile la care ne putem expune sunt extrem de serioase, cum ar fi probleme cardio-respiratorii, sau chiar pierderea mirosului.