De ce trebuie să pui oțet în apa în care fierbi cartofii? Acest truc banal îți va face viața mai ușoară
Oțetul este un produs pe care îl avem mereu la îndemână, însă puțini știu cât de benefic atunci când fierbi cartofii! Acest truc vă va face viața mai ușoară!
De ce să folosești oțet când fierbi cartofii
Oțetul este ideal atunci când gătim diferite preparate, dar și când facem curat după ce am făcut haos în bucătărie! Acesta are o mulțime de întrebuințări și poate fi chiar și sănătos.Oțetul este o sursă excelentă de potasiu, magneziu, calciu și fosfor. Unele tipuri de oțet pot fi, de asemenea, o sursă bună de antioxidanți. Cu cât oțetul este mai închis la culoare, cu atât mai mulți antioxidanți rămân în lichid. Un oțet mai închis la culoare este, în general, mai puțin rafinat decât tipurile de oțet mai deschis, compușii sănătoși din lichid afectând gustul și culoarea.
Pe lângă toate acestea, în preparate oțetul poate îmbunătăți textura alimentelor! Ei bine, atunci când vreți să fierbeți cartofi pentru o salata de boeuf, de pildă, este indicat să puneți și puțin oțet în oală, alături de puțină sare, imediat după ce au început să fiarbă cartofii. Datorită oțetului aceștia vor forma o crustă subțire la exterior, iar asta îi va face să nu se mai înmoaie atât de repede încât să se rupă imediat.
Indiferent de tipul de oțet pe care îl folosiți, va funcționa! Nu trebuie să folosiți prea mult pentru că altfel cartofii vor avea un gust amar. O linguriță la 4 sau 5 cartofi este suficientă. Dacă nu vreți să încercați oțet, puteți folosi suc de lămâie, iar asta le poate da un gust savuros.
Puteți folosi oțet și atunci când vreți să faceți oău poșate pentru că acesta le va face să își păstreze forma și să nu se desfacă. E bine să folosiți niște oțet alb, asta în cazul în care nu vreți ca acestea să își schimbe culoarea. În plus atunci când faceți marinată pentru carnea, puteți adauga ți niște oteț întrucât acesta va frăgezi carnea.