Cum să scapi de arsurile la stomac. Top 5 remedii naturiste

Arsurile la stomac sunt incomode, însă puteți recurge la câteva remedii naturiste pentru a scăpa de acestea. Dar, în această situație, sunt indicate și modificări ale stilului de viață. De asemenea, există și medicamente care vă pot fi de ajutor. Click! îți spune ce este de făcut.

Arsurile la stomac pot fi foarte dureroase, dar se pot trata / foto: freepik
Arsurile la stomac pot fi foarte dureroase, dar se pot trata / foto: freepik

Arsurile la stomac pot fi declanșate de alimentele pe care le consumați, în special de cele picante, grase sau acide. În unele cazuri, arsurile la stomac pot fi un simptom al bolii de reflux gastroesofagian, iar această afecțiune are multe cauze potențiale.

Arsurile la stomac sunt dureroase și incomode

Oricare ar fi cauza, arsurile la stomac sunt dureroase și incomode. Acest articol vă dezvăluie câteva remedii naturiste, medicamente și sfaturi despre stilul de viață pentru a vă ajuta să scăpați de arsurile la stomac, plus modalități de a le preveni înainte ca acestea să apară.

Uneori, alte cuvinte sunt folosite pentru a se face referire la arsurile la stomac, cum ar fi refluxul acid sau BRGE. Dar nu toate înseamnă același lucru. Pentru a trata arsurile la stomac, este util să înțelegeți diferența.

Arsurile la stomac sunt un simptom. Înseamnă senzația de durere arzătoare în mijlocul pieptului. Conform Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și de Rinichi (NIDDK), durerea începe de obicei în spatele sternului și se deplasează în sus spre gât.

Refluxul apare atunci când acidul din stomac ajunge prea sus în sistemul digestiv. De obicei, gravitația și sistemul tău digestiv lucrează împreună pentru a menține acidul acolo unde îi este locul. Dar uneori se poate ridica în esofag și poate provoca iritații, arsuri la stomac sau alte simptome.

S-ar putea să fi auzit de BRGE- este un nume mai scurt pentru boala de reflux gastroesofagian. Deși această afecțiune poate avea multe cauze și simptome diferite, adesea implică arsuri la stomac. Boala de reflux gastroesofagian poate duce uneori la complicații grave, așa că dacă aveți frecvent arsuri la stomac, discutați cu un medic.

Remedii la domiciliu pentru arsurile la stomac și pentru reflux acid

Dacă vă confruntați cu arsuri la stomac, veți fi bucuroși să auziți că există mai multe opțiuni pentru a remedia această problemă.

Dar, la fel ca medicamentele, remediile naturale și suplimentele pot avea riscuri. Unele pot interacționa cu medicamentele sau pot cauza alte probleme. Dacă sunteți însărcinată sau alăptați ori aveți alte afecțiuni de sănătate, poate fi necesar să evitați anumite remedii sau suplimente.

Remediile din plante și suplimentele nu sunt testate pentru siguranță și eficacitate, în același mod în care sunt medicamentele. Cel mai bine este întotdeauna să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca aceste opțiuni.

1. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apa

S-ar putea să aveți un remediu pentru arsurile la stomac la îndemână, în bucătărie, fără să știți. Bicarbonatul de sodiu poate calma unele episoade de arsuri la stomac prin neutralizarea acidului din stomac. Pentru a face acest lucru, dizolvați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și beți-l încet.

Pentru a fi în siguranță, utilizați acest remediu cu bicarbonat de sodiu din când în când, nu des. Discutați cu medicul dumneavoastră despre cum să utilizați bicarbonatul de sodiu în siguranță. Potrivit unui studiu din 2013, acest lucru vă poate ajuta să evitați vătămarea sănătății.

2. Luați suplimente de lemn dulce

Rădăcina de lemn dulce este un remediu vechi din plante care poate ajuta la arsurile la stomac. O recenzie din 2020 a arătat că acesta ar putea ajuta la creșterea stratului de muc al mucoasei esofagiene. Acest lucru vă poate proteja esofagul de deteriorarea cauzată de acidul din stomac și îi poate permite să se vindece.

Centrul Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă (NCCIH) avertizează că consumul de prea mult lemn dulce poate crește tensiunea arterială, scădea nivelul de potasiu din organism și poate interfera cu anumite medicamente.

3. Oțetul de mere

Oțetul de mere este un alt remediu casnic pe care unii oameni îl folosesc pentru a trata arsurile la stomac. Unii cred că un consum de oțet de mere poate îmbunătăți sănătatea digestivă. Nici o dovadă solidă nu susține încă această afirmație, potrivit Departamentului de Resurse pentru Suplimente Dietetice. Dar consumul de cantități mici de oțet de mere diluat este de obicei considerat sigur.

Însă, atenție, consumul de cantități mari sau oțet nediluat poate prezenta riscuri. Acestea includ deteriorarea dinților, rănirea gâtului sau chiar declanșarea refluxului acid. Dacă decideți să încercați acest remediu, diluați 1 linguriță de oțet de mere în 250 de ml de apă și beți imediat după masă.

4. Guma de mestecat

Potrivit unui studiu realizat în 2005, mestecatul gumei fără zahăr timp de jumătate de oră după masă poate ajuta, de asemenea, la reducerea arsurilor la stomac. Dar rezultatele se bazează pe doar 31 de persoane, așa că dovezile nu sunt foarte puternice. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a ști cu siguranță dacă această metodă ajută la arsurile la stomac.

Guma de mestecat stimulează producția de salivă și înghițirea. Acest lucru ar putea ajuta la diluarea și eliminarea acidului din stomac în esofag. În general, mestecatul gumei poate aduce beneficii unor afecțiuni digestive.

5. Ghimbirul

Ghimbirul are o lungă istorie de utilizare în medicina chineză, conform NCCIHT. Această plantă poate ajuta la ameliorarea greții, așa că unii cred că ar putea merita încercat și pentru arsuri la stomac.

Luați în considerare adăugarea de rădăcină de ghimbir rasă sau tăiată cubulețe la rețetele dumneavoastră preferate de supe și alte preparate. Pentru a face ceai de ghimbir, puteți apela la rădăcină de ghimbir crudă, rădăcină de ghimbir uscată sau pliculețe de ceai de ghimbir în apă clocotită.

Cu toate acestea, dozele mari de ghimbir pot provoca de fapt arsuri la stomac sau alte probleme, așa că utilizați-l în cantități mici.

Mai multe moduri de a ajuta digestia

Purtați haine mai largi - În unele cazuri, este posibil să aveți un episod de arsuri la stomac, deoarece îmbrăcămintea strâmtă vă comprimă stomacul. Dacă este cazul, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă slăbiți cureaua și să apelați la haine mai largi.

Încearcă să nu te ghemuiești - Postura ta poate contribui, de asemenea, la arsurile de stomac. Dacă sunteți aplecați, încercați să stai mai drept. Dacă este necesar, puteți folosi perne sau suporturi pentru a vă ajuta să mențineți o poziție cât mai verticală. O postură verticală pune mai puțină presiune pe abdomen. Presiunea asupra abdomenului după masă poate duce la creșterea acidului din stomac în esofag, ducând la arsuri la stomac.

Un studiu din 2021 sugerează că problemele de postură pe termen lung ar putea contribui la GERD. În acel studiu, corectarea posturii proaste a eliminat simptomele de reflux. Dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege legătura. Schimbarea poziției nu este probabil o soluție, dar poate ajuta în unele cazuri.

Ridicați-vă partea superioară a corpului - Statul întins poate agrava arsurile la stomac. Când vine timpul de culcare, reglați suprafața de dormit. Ridicarea capului cu perne suplimentare poate să nu fie suficientă. Încercați să vă ridicați corpul de la talie în sus. Puteți schimba unghiul suprafeței de dormit folosind o pernă tip pană. 

Evitați fumatul - Probabil știi deja că fumatul este nociv pentru sănătate. Dar știați că acest obicei poate contribui și la arsurile de stomac? Colegiul American de Gastroenterologie (ACG) spune că fumatul este unul dintre motivele principale pentru apariția refluxului acid.

Medicamente pentru tratarea arsurilor la stomac și a refluxului acid

Când este nevoie de medicamente, doctorul dumneavoastră sau farmacistul vă poate ajuta să alegeți unul care vi se potrivește.

Sunt o mulțime de medicamente fără prescripție medicală pentru arsuri la stomac disponibile pentru utilizare. Aceste medicamente vin în trei tipuri:

Antiacide  -  care ajută la neutralizarea imediată a acidului din stomac;

Blocante H2 -  care scad cantitatea de acid din stomac pe care o produceți prin blocarea anumitor receptori din stomac;

Inhibitori ai pompei de protoni (IPP) - care scad cantitatea de acid din stomac pe care o produceți și pot fi mai folositori pentru simptomele severe sau pe termen lung, conform ACG.

Cum poți preveni arsurile la stomac?

Excesul de greutate poate cauza arsuri la stomac / foto: Shutterstock
Excesul de greutate poate cauza arsuri la stomac / foto: Shutterstock

Pentru a preveni arsurile la stomac sau pentru a opri declanșarea acestora, există mai multe metode pe care le puteți încerca.

Evitați să mâncați chiar înainte de culcare. O gustare înainte de culcare poate fi tentantă. Dar specialiștii sugerează că dacă vă lăsați cel puțin 2 până la 3 ore pentru a digera înainte de a vă culca, vă veți reduce riscul de arsuri la stomac.

Limitați consumul de alcool. Reducerea cantității pe care o beți sau eliminarea băuturilor alcoolice din rutina dumneavoastră poate reduce riscul de arsuri la stomac.

Atenție la alimentele declanșatoare. Știați că puteți ajuta la oprirea refluxului de acid și a arsurilor la stomac prin schimbarea dietei? Alimentele de evitat includ: mâncărurile picante, roșiile, ciocolata, alimentele grase, cafeua, menta, alimentele acide (precum portocalele, lămâile și limele).

Renunțați la fumat. Dacă fumezi, renunțarea este o modalitate excelentă de a reduce arsurile la stomac.

Încercați exerciții de relaxare. Asociația Americană de Gastroenterologie (AGA) recomandă strategii de relaxare pentru ameliorarea arsurilor la stomac. De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate îndruma către un profesionist autorizat în domeniul sănătății mintale.

Aveţi grijă la siluetă. Dacă sunteți supraponderal sau aveți obezitate, pierderea în greutate vă poate ajuta cu arsurile la stomac, potrivit specialiștilor.

Apelaţi la un doctor

De unde știi când arsurile la stomac sunt grave? Dacă arsurile la stomac sunt severe sau se întâmplă des, este o idee bună să discutați cu un medic. În unele cazuri, simptomele dumneavoastră în curs de desfășurare ar putea fi cauzate de BRGE.

BRGE poate fi adesea tratată cu modificări ale stilului de viață și medicamente. În cazuri rare, experții spun că pentru a trata această afecțiune este nevoie chiar de o intervenția chirurgicală.

ATENŢIE! Nu este întotdeauna ușor să știi ce îți cauzează durerea în piept. Arsurile la stomac și atacul de cord pot avea simptome similare. Dacă sunteți îngrijorat de simptomele dumneavoastră, mergeți la cea mai apropiată cameră de urgență.

Dacă aveți arsuri la stomac de mai mult de două sau trei ori pe săptămână, discutați cu medicul dumneavoastră. În unele cazuri, ei pot prescrie medicamente sau alte tratamente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net