Descoperiri stranii în spațiul cosmic! Cercetători au găsit o „față” înfricoșătoare pe Jupiter

31 octombrie 2023 20:03   Fapt divers

Universul ascunde nenumărate secrete, pe care de abia începem să le deslușim, datorită tehnologiei din ce în ce mai avansate pe care o avem la dispoziție. Iar unele dintre aceste secrete par să fie mult mai terifiante decât am bănui! De exemplu, o „față” înspăimântătoare a uimit specialiștii, după ce a fost descoperită pe suprafața planetei Jupiter!

Sistemul nostru solar rămâne plin de secrete pe care omenirea de abia începe să le deslușească, cu ajutorul tehnologiei din ce în ce mai avansate pe care o avem la dispoziție. Iar unele dintre aceste secrete par să fie mult mai terifiante decât am bănui inițial! De exemplu, o „față” înspăimântătoare a uimit specialiștii, după ce a fost descoperită pe suprafața planetei Jupiter, potrivit celor de la adevarul.ro.

Descoperirea a fost făcută de către misiunea Juno, care orbitează în jurul planetei Jupiter încă din anul 2016, iar, recent, pe data de 7 septembrie, a reușit să efectueze al 54-lea zbor în apropiere de cea mai mare planetă din sistemul nostru solar.

JunoCam a reușit să surprindă formațiunile de nori, cât și furtunile, din partea de nord a planetei, unde a fost depistat și „chipul” ce seamă cu operele lui Picasso. Se pare că acest fenomen este cunoscut ca pareidolie.

Descoperire misterioasă făcută în spațiu

Datele colectate de către JunoCam au fost analizate de către cercetătorul Vladimir Tarasov, iar „chipul” de pe Jupiter nu este singura descoperire interesantă făcută în spațiu! Se pare că un nor format în urma morții unei stele a fost depistat în galaxia noastră, având forma unei mâini umane. Această nebuloasă se află la o distanță uriașă de planeta noastră, de aproximativ 16.000 de ani-lumină.

 Se pare că formațiunea a apărut acum 1.500 de ani, când o stea uriașă a ars tot cimbustibilul pe care îl avea în interior. Nebuloasa în formă de mână este cunoscută științifi sub denumirea de MSH 15-52.

Cercetătorii de la NASA încă studiază cu entuziasm imaginile primite de la JunoCam, pentru a putea înțelege mai bine Universul din care facem parte.

Mai multe