Electrocasnicele care vor dispărea de pe piață! Uniunea Europeană le interzice din 2025
Unele electrocasnice care astăzi sunt banale, se pot transforma destul de rapid în antichități, cel puțin de-a lungul continentului nostru! Uniunea Europeană a publicat chiar miercuri noile norme, iar, printre altele, se pare că din 2025, nu se vor mai vinde decât uscătoare de rufe de uz casnic cu tambur bazate pe tehnologia pompelor de căldură.
Obiecte banale din casă pot deveni adevărate curiozități ale trecutului, destul de curând! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, se pare că noile norme publicate miercuri de către Uniunea Europeană prevăd, printre altele, interzicerea aumitor electrocasnice!
Așa că, de exemplu, începând cu anul 2024, nu veți mai putea găsi în comerț decât uscătoare de rufe de uz casnic cu tambur bazate pe tehnologia pompelor de căldură.
Trebuie menționat că acet tip de uscătoare deja este extrem de comun pe piață, iar luând în calcul evoluțiile tehnologice, Uniunea Europeană a decis să permită comercializarea doar a acestui model. Documentul publicat pe 22 noiembrie are în vedere mai multe norme de reglementare ecologică, pentru a reduce consumul de energie.
De asemenea, se dorește facilitarea reparării uscătoarelor de rufe cu tambur, pentru ca oamenii să nu cheltuiască banii pe un produs nou, deși cel pe care îl au poate fi reparat.
Noile norme publicate de Uniunea Europeană
De asemenea, un nou element nou pe care vom începe să îl observăm cât de curând este o schimbare adusă etichetelor energetice. Acestea vor fi modernizate, de la scara A+++ până la D, se va trece la o scară de la A la G. Produsele cele mai bune și eficiente vor fi cele din clasa A.
De asemenea, Uniunea Europeană dorește ca producătorii să respecte normele de durabilitate și să pună la dispoziția consumatorilor liste de piese de schimb. Astfel, autoritățile doresc încurajarea reparării produselor deja existente în casele oamenilor.
Aceste norme au ca țintă finală reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, se estimează că aceste reglementări vor ajuta consumatorii să economisească undeva în jur de 2,8 miliarde de euro.