Djokovic, lecție pentru Simona Halep! Gestul care-l transformă într-un erou în țara sa

La vârsta de 36 de ani, cei mai mulți sportivi, indiferent de sportul pe care îl practică, fie deja se gândesc la retragere, sau se pregătesc să o facă. Nu și Novak Djokovic, care odată ce intră pe terenul de tenis, pare să fie cu cel puțin 10 ani mai tânăr! Tenismenul sârb a jucat deja un număr impresionant de meciuri în acest an, însă așteaptă cu nerăbdare să reprezinte Serbia în sferturile Cupei Davis.

Simona Halep și Novak Djokovic, la fotografia oficială a campionilor de la Wimbledon jpeg

Deja la 36 de ani, indiferent despre ce sport ar fi vorba, cei mai mulți atleți fie deja s-au retras de ani buni, ori se pregătesc pentru a o face. Doar foarte puține sunt cazurile în care corpul unui sportiv îi mai permite să joace la cel mai înalt nivel.

Ce-i drept, în ultimii ani am avut privilegiul de a vedea câteva astfel de exemple, cum ar fi Cristiano Ronaldo (38), cât și coechipierul său de la naționala Portugaliei, legendarul Pepe (40), care la nivel de club joacă la Porto.

Ei bine, în lumea tenisului, un astfel de sportiv legendar este Novaj Djokovic, are la 36 de ani pare să fie în cea mai bună perioadă a carierei sale! În acest an, potrivit celor de la adevarul.ro, tenismenul sârb a jucat 61 de meciuri, iar joi va reprezenta Serbia în sferturile Cupei Davis, la Malaga (Spania). Mai mult decât atât, Djokovic deja se gândește la sezonul următor, în care va încerca performanța istorică de a câștiga toate turneele Grand Slam.

Novak Djokovic scrie istorie în tenis

Tenismenul sârb încheie anul pe locul 1 ATP / foto: Getty Images
Tenismenul sârb încheie anul pe locul 1 ATP / foto: Getty Images

„2023 a fost printre cele mai bune sezoane din cariera mea, dar mereu am ridicat ștacheta. Pentru 2024, pot câștiga toate trofeele de Grand Slam, plus aurul olimpic pentru Serbia. Motivația o am, corpul meu mă ajută foarte bine, mă ascultă, și am în jurul meu o echipă formată din oameni minunați”, a spus tenismenul sârb, conform sursei citate.

În acest an, Novak Djokovic a câștigat 7 trofee: ATP Finals (hard), Paris-Bercy (hard), US Open (hard), Cincinnati (hard), French Open (zgură), Australian Open (hard), cât și Adelaide (hard).

De asemenea, el a trecut de 6 dintre cei mai buni tenismeni din lume, fiind aici vorba despre Sinner (în grupele ATP Finals), Alcaraz (în finala Wimbledon), Rune (în sferturile de la Roma), Lajovic (tot în sferturi, la Banja Luka), Musetti (în optimile de la Monte Carlo), cât și de Medvedev (semifinala de la Dubai).

Djokovic, abordare diferită față de Halep

Djokovic e dornic să închidă 2024 printr-un succes uriaș alături de Serbia. Prin comparație, Simona Halep, când era pe val, a sărit, periodic, peste meciurile României de Fed Cup / Billie Jean King Cup. Iar în 2016 a refuzat să meargă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din cauza...virusului Zika, scrie adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net