Ești stresat? Îmbrățișează o vacă! Iată cât costă această terapie neconvențională

12 decembrie 2023 14:43   Fapt divers

Morag, o vacă impunătoare cu blana lungă de culoarea caramelului, este cea care îi întâmpină pe vizitatori la Ferma Dumble. Proprietara Fiona Wilson a început să ofere sesiunile de îmbrățișări în februarie, când a devenit evident că dificultățile economice ale agriculturii moderne de lactate au devenit insuportabile.

Unor oameni le place să facă terapie cu pisici, câini sau cai, iar alții găsesc că vacile sunt animalele care îi ajută să scape de stresul cotidian. Ei vin pentru a se însănătoși. Aici găsesc acea alinare a anxietății de a fi alături de animale, care este aproape ca o terapie.”, a declarat Wilson pentru AFP. Un bilet costă 63 de dolari de persoană și trebuie cumpărat cu câteva luni înainte, pentru că cererea e mare.

Animalele sunt extrem de blânde

Această idee i-a venit lui Wilson pentru a-și spori veniturile, întrucât ferma sa a fost lovită de creșterea inflației. Prețurile mai scăzute ale laptelui și creșterea costurilor la energie, combustibil, furaje și îngrășăminte de la izbucnirea războiului din Ucraina, acum 20 de luni, au fost un cui în sicriu pentru mulți fermieri.

Pentru Dumble Farm, inundațiile în șase din ultimii șapte ani au fost o provocare suplimentară, lăsând ferma sub apă adesea chiar și luni întregi. Fiona Wilson a spus că ea, soțul și fratele ei, au lucrat 14 ore în fiecare zi a anului și tot au pierdut bani: „Așa ne-a venit această idee. Aceste animale sunt prietenele noastre. Sunt calme si iubitoare. Ne-am gândit că poate am putea încerca să facem îmbrățișarea vacilor o afacere.” Ferma a pregătit vacile luni de zile înainte de a invita clienții să vină să le mângâie -- iar animalele au părut foarte încântate. „Este în natura lor să fie curioase.”, a mai spus Fiona.

În interiorul hambarului, vacile se bucură să li se mângâie bărbia și să le fie periate blana moale de către vizitatorii plătitori.

Mai multe