Evenimente și concerte de 1 Decembrie 2022. Unde cântă vedetele de Ziua Națională a României

30 noiembrie 2022 16:40   Fapt divers
Ultima actualizare:

Ziua de 1 Decembrie 2022 este una plină de evenimente și de concerte pentru toate gusturile. Cei care doresc să sărbătorească Ziua Națională a României într-un mod deosebit, pot alege dintr-o listă variată. De la muzică simfonică la cei mai fresh artiști pop ai momentului, cu siguranță găsești ceva pe placul tău pentru acest moment important.

Dincolo de ceremoniile militare, din București și Alba Iulia, întreaga țară sărbătorește cu mic, cu mare, Ziua Națională a României. În mai multe zone, vor urca pe scenă numeroși artiști îndrăgiți de la noi. De la Irina Rimes până la Veta Biriș, românii se vor distra pe cinste alături de cântăreții lor preferați de 1 Decembrie 2022. De asemenea, au loc și alte evenimente culturale, atât în țară, cât și în străinătate, în zonele în care s-au dezvoltat comunitățile de români.

Citește și:   Ce se întâmplă de 1 Decembrie în București. Restricții rutiere pentru parada militară

Evenimente și concerte de 1 Decembrie 2022

La București, vor fi mai multe evenimente ce se anunță de-a dreptul memorabile. Andra Gogan, una dintre cele mai urmărite influencerițe din mediul online de la noi, va susține un super concert la Sala Palatului, începând cu ora 18:00.

“Concertul se adresează atât copiilor cât și adolescenților dar și tinerilor cu suflet de copii. Vom avea invitați pe care adolescenții ii iubesc foarte mult”, au anunțat organizatorii.

Pe lângă programul muzical, spectatorii se vor putea bucura și de un show presărat cu producții video pe mega ecrane, dar și de momente spectaculoase de dans. De asemenea, Andra Gogan va avea și niște invitați surpriză.

Și persoanele care vor participa la Târgul de Crăciun București, după parada militară, vor avea parte de surprize frumoase din partea organizatorilor. Vor fi mai multe concerte în cele cinci zile de mini-vacanță, dar pe 1 decembrie vor urca pe scenă Andra, Picii lu' Soreasca și Armonia Brass Quintet, începând cu ora 19:30. 

Fanii muzicii populare vor avea și ei ocazia să asculte astfel de piese, tot la Târgul de Crăciun, căci vor fii prezenți Lavinia Gost, împreună cu dirijorul Marius Zorilă, Orchestra Naţională „Valahia” şi Valentin Sanfira.

Românii din țară și din străinătate care vor să afle ce evenimente organizează și Institutul Cultural Român de 1 Decembrie 2022, pot consulta lista de aici.

Vezi și: Cel mai bun cozonac de 1 Decembrie. Rețeta tradițională de te lingi pe degete

Evenimentele și concertele de 1 Decembrie 2022 de la la Alba Iulia

Nici Alba Iulia nu se lasă mai prejos! După parada militară și ceremoniile organizate de Ziua Națională a României, spectatorii se vor putea distra în Cetatea Alba Carolina. Aici vor petrece în stil românesc, cu muzică lăutărească și populară, în timp ce se vor delecta cu bucate tradiționale românești.

Cu siguranță va fi un eveniment memorabil, căci pe scenă vor urca și îi vor încânta pe cei prezenți nume precum Irina Rimes, Damian Drăghici, Surorile Oșoianu și formația Zdob și Zdub, iar seara se va încheia spectaculos, cu un foc de artificii, informează Știrile Pro TV. Dacă vrei să afli programul complet al evenimentelor de aici, pentru Ziua Națională a României, poți să îl vizualizezi pe site-ul oficial al Municipiului Alba Iulia.  

Mai multe