Insula nelocuită se vinde cu 25.000.000 $! Singurii vecini sunt pescărușii

12 august 2024 13:49   Fapt divers
Ultima actualizare:

Insula Piatră Roșie (Red Rock Island) din San Francisco Bay, California, a fost scoasă de curând la vânzare! Aceasta n-a mai fost locuită din 1850, iar pentru a ajunge la ea vă trebuie musai o barcă. Insula privată este stâncoasă, iar culoarea ei sângerie a făcut-o celebră.

Insula Piatră Roșie se învecinează cu podul Richmond-San Rafael

Cei care călătoresc pe podul Richmond-San Rafael o știu bine, fiind un reper în această zonă. Insula are aproximativ 24.000 m² și oferă o priveliște de neuitat către orașul San Francisco. Stânca roșie are o înălțime de 150 de metri și este înconjurată de apă.  De vânzarea ei se ocupă agentul imobiliar Chris Lim, relatează publicația The Richmond Standard. Insula este perfectă pentru cei care își doresc intimitate, întrucât nimeni nu locuiește acolo. Cel care o achiziționează, pentru prețul de 25 de milioane de dolari, va avea drept vecine doar câteva păsări locale, printre care pescăruși.

Lim a afirmat că insula aparține de zeci de ani unei familii. „A fost primită de clienții mei, cei care o vând acum, cu mulți, mulți ani în urmă ca moștenire”, a spus el pentru CBS San Francisco. „Ea a fost, de fapt, un pariu făcut între un dealer de pietre prețioase care s-a mutat la Bangkok și un avocat imobiliar. Au pariat că cel care va trăi cel mai mult va dobândi insula.”

Insula Piatră Roșie poate fi scoasă în valoare de câteva construcții, în funcție de ce îți dorește cumpărătorul. Aici ar putea fi ridicate pensiuni, un hotel sau, pur și simplu, o casă care să servească unor persoane ce iubesc liniștea și singurătatea. Insula aparține de trei districte: Contra Costa, Marin și San Francisco.

Cine a fost primul proprietar al insulei

Selim E. Woodworth a fost primul proprietar și rezident al insulei, unde în secolul al XIX-lea a construit o cabană și a întreținut o rezervație de vânătoare. Pe vremuri, pe această insulă se extrăgea mangan. În anii 1980, a fost propus, dar niciodată implementat, un plan de îndepărtare a jumătății superioare a insulei. Aici se dorea construirea unui hotel și cazinou cu 10 etaje și a unui port de iahturi pe partea de nord.

Mai multe