Invenția mult așteptată de toți amatorii de șaorma, gata de lansare
Un grup de studenți la Universitatea „John Hopkins” din Baltimore, Statele Unite ale Americii, sunt pe cale să patenteze o invenție revoluționară pentru gurmanzii amatori de preparate înfășurate în lipie, precum șaorma.
Tyler Guarino, Erin Walsh, Marie Eric și Rachel Nie sunt un grup prieteni, din cadrul aceleiași facultăți unde se pregătesc pentru a îmbrățișa cariera de inginer.
„Erin mânca un burrito, tortilla s-a desfăcut și conținutul i-a ajuns în poală”, a povestit Tyler Guarino pentru CNN.
Accidentul revelator
A fost momentul revelator pentru viitorii ingineri, care au realizat că un dezastru vestimentar s-ar putea transformat într-o idee revoluționară, care le va aduce venituri consistente după ce vor avea soluția viabilă și patentată.
Așa că cei patru s-au pus pe treabă și au realizat o bandă adezivă comestibilă, fără culoare și fără gust. După ce au cercetat, testat și au gustat, evident, zeci de „prototipuri”, ei au ajuns la varianta câștigătoare.
În cele din urmă, au depus documentația necesară pentru a-și patenta invenția, urmând, bineînțeles să comercializeze rețeta sau produsul propriu-zis.
În principiu, urmează să se îmbogățească.
Utilă pentru orice preparat împachetat în lipie
Burrito este „ruda” mexicană a șaormei, atât de apreciată în România. Tortilla este tipul de lipie, principiul realizării preparatului fiind identic. Umplutură de carne și legume cu sos împachetată într-o lipie alunecoasă.
Citește și: Brigitte și Pastramă, probleme în afaceri: pandemia le-a închis șaormeria
Cu siguranță pentru mulți amatori de șaorma, povestea lui Erin este familiară. De câte ori nu ați auzit povești de tipul „am luat o șaorma și când am mușcat s-a scurs tot sosul pe mine”. De fiecare dată, cel pățit purta, cu siguranță, haine deschise la culoare și nu urma să se îndrepte sprea casă.
Nu conține gluten
Odată lansată pe piață, invenția celor patru va salva hainele și zilele multor gurmanzi. Banda adezivă comestibilă a fost botezată „Tastee Tape”, mai precis „bandă delicioasă”.
Tyler Guarino a ținut să precizeze că atunci când au realizat rețeta au vrut ca aceasta să fie un soi de ingredient invizibil, cu o textură care să nu fie luată în seamă.
Citește și: Băiatul rău Colin Farrell, «mielușel» la București: citește Biblia, își ia șaorma, dansează pe străzi
În cele din urmă, au reușit să obțină un produs util, lipsit de gluten.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!