La câte grade trebuie să speli, de fapt, lenjeria de pat. Multe femei fac asta complet greșit

2 octombrie 2024 16:33   Fapt divers

 Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când facem curățenie în casă, este ca lenjeria de pat să fie impecabilă. Din cauza unor așternuturi neschimbate la timp, ne putem confrunta cu bacterii toxice care ne pot afecta sănătatea.

Acarienii pot trăi în așternuturi de pat

Lenjeria de pat murdară poate afecta pielea, tenul și părul, iar acarienii prezenți în țesut pot provoca mâncărimi, roșeață, acnee și căderea firelor de păr. De asemenea, scalpul are de suferit din cauza acestor organisme mici și nocive.

„Acarienii de praf sunt „rude” apropiate ale căpușelor și păianjenilor. Acarienii de praf nu se pot vedea cu ochiul liber, însă ei sunt, cu siguranță, prezenți în casa ta, in cantități mai mari sau mici. 

Aceste organisme microscopice pot trăi în spații precum covoare, perdele, saltele și așternuturi de pat sau chiar și în interiorul jucăriilor de pluș ale micuțului tău. La anumite persoane, acarienii sunt responsabili de declanșarea simptomelor de astm, conjunctivită, rinită și dermatită atopică.

Complexitatea speciilor de acarieni și alergenii pe care aceștia îi produc complică diagnosticul și tratamentul; cu toate acestea, apariția tehnologiilor ADN recombinat permite acum clinicienilor să identifice mai bine agenții de sensibilizare specifici și creează noi oportunități de evitare sau imunoterapie”, spune dr. Oana Cuzino, pe doc.ro.

Lenjeria de pat se spală la 60 de grade

Un alt aspect important este modul în care spălăm lenjeria. Deși multe persoane setează temperatura la 40 de grade, specialiștii susțin că cea mai indicată temperatură este cea de 60 de grade. Experții recomandă, de asemenea, spălarea așternutului în fiecare săptămână, iar dacă aveți animale de companie, trebuie să țineți cont de faptul că acesta se spală chiar și de 2 ori într-o săptămână.

Un alt lucru important de menționat este că lenjeria de pat trebuie scuturată zilnic, înainte să aranjați patul. În acest fel, ea va fi aerisită, iar somnul va fi mult mai odihnitor. Mai mult, un mediu curat vă asigură întotdeauna un plus de sănătate.

Mai multe