La prima vedere e o casă banală, din chirpici, însă aici a locuit, timp de 9 ani, o mare celebritate. Numele lui e cunoscut în toată lumea

8 octombrie 2024 5:09   Fapt divers

La prima vedere, pare o casă modestă, construită din chirpici, într-un colț liniștit al satului Săcele, la doar 37 de kilometri de Constanța. Însă această locuință simplă ascunde o poveste incredibilă, fiind casa părintească a uneia dintre cele mai mari legende ale fotbalului românesc, Gheorghe Hagi. Deși acum este multimilionar și patron al clubului de fotbal FC Viitorul, Hagi și-a petrecut primii ani ai vieții în această casă umilă.

Hagi a donat casa părintească unei familii nevoiașe

După ce părinții lui au murit, Gheorghe Hagi a făcut un gest nobil, donând casa părintească unei familii nevoiașe. Locuința a ajuns în grija lui Florin Staicu, fiul femeii care a avut grijă de casa familiei Hagi. „Mama a îngrijit de casă, iar domnul Hagi a decis să i-o doneze. Acum, aparține familiei noastre. Noi îi plătim impozitul, cam 80 de lei pe an. În ea locuiesc eu, soția și cei doi copii ai noștri”, povestea Florin.

Familia Staicu, cu toate că trăiește modest, și-a creat un cămin în această locuință. Deși nu au suficiente resurse financiare pentru renovări majore, au reușit să construiască o mică bucătărie de vară lângă casă, care să le completeze spațiul de locuit.

Marele fotbalist nu a mai fost în Săcele de mai bine de 15 ani

Deși casa părintească a rămas o parte a copilăriei sale, Gheorghe Hagi nu a mai revenit în Săcele de mai bine de 15 ani. Fosta locuință, deși modestă, poartă amprenta începuturilor sale, însă Hagi pare să fi lăsat în urmă acest capitol al vieții sale. „Hagi nu a mai trecut pe aici de mult timp. El știe de ce, probabil pentru că nu mai are pe nimeni aici”, spunea un angajat al Primăriei Săcele în 2018.

Chiar și pancarta care indica locul nașterii fotbalistului a dispărut de-a lungul timpului, căzând în uitare, la fel ca și vizitele lui Hagi în satul natal.

Casa părintească a lui Hagi are o poveste mai complicată decât pare. Inițial, Hagi a vândut această locuință, dar ulterior a decis să o răscumpere. Cumpărătorii au cedat dreptul de proprietate unei femei care fusese femeie de serviciu la Primăria Săcele. Gheorghe Hagi a ajuns să facă un schimb imobiliar, oferindu-i acestei femei o altă casă la câțiva metri distanță de cea părintească.

Domnul Hagi mi-a promis că îmi cumpără un apartament și o garsonieră, dar în final, cu ajutorul primăriei, mi-a dat o altă casă în Săcele. I-am cerut 50.000 de lei ca să-i eliberez casa părintească. Acum mă căiesc. Puteam avea un apartament în oraș, dar îi mulțumesc pentru casa primită”, povestește femeia.

Într-un interviu, Gheorghe Hagi și-a amintit cu drag de copilăria sa petrecută în Săcele. „Am făcut toate lucrurile pe care le face un copil la sat. Alergam cu gașca, mergeam la vânătoare cu praștia, jucam fotbal pe dealuri”, a rememorat „Regele” fotbalului românesc.

El își amintește cum, fiind cel mai mic dintre copii, era adesea copilul de mingi al celor mari. „Stăteam după ei, eram copilul lor de mingi. Stadionul era pe deal, iar când mingea se rostogolea la vale, eu trebuia să mă duc să o aduc. Așa am început”.

Mai multe