Legumă rară care a început să fie cultivată în România. E din Uzbekistan și poate fi folosită și ca burete de vase

14 octombrie 2024 18:03   Fapt divers
Ultima actualizare:

Fiecare dintre noi am mâncat castraveți, deja de nenumărate ori. Însă, dacă vom ajunge într-o anumită localitate din Suceava, vom putea admira un tip de castravete unic, adus de dincolo de hotare, care are și o proprietate incredibilă, la care probabil că niciunul dintre noi nu ne-am aștepta! Mai precis, dacă este lăsat îndeajuns de mult la copt, se transformă în burete!

De-a lungul lumii există nenumărate fructe și legume cu proprietăți fascinante, care au un gust deosebit și care ne oferă diverse beneficii pentru organism, în unele cazuri chiar destul de surprinzătoare. Desigur, există și reversul monedei, adică fructe otrăvitoare, care în unele cazuri pot fi chiar fatale. Însă, probabil că puțini dintre noi am auzit despre castravetele care poate fi folosit drept burete de baie!

Ei bine, această legumă poate fi întâlnită chiar în județul Suceava, în localitatea Cacicaș! Aici, localnicii cresc faimosul castravete de burete, cunoscut și după numele de Lufa. Această legumă adusă din Uzbekistan este deja faimos în această localitate, iar oamenii de aici știu precis când poate fi consumată această legumă delicioasă.

Castravetele care poate deveni burete

Mai precis, atunci când castravetele este mai mic de 15 centimetri, el poate fi consumat proaspăt, cu sare, ulei, sau într-o salată obișnuită de legume. Însă, dacă este lăsat prea mult timp la copt, acest castravete începe să se transforme într-un burete!

Iar acest lucru nu este o metaforă, sau o exagerare! Leguma devine atât de fibroasă încât poate fi utilizată ca burete, fie pentru baie, ori pentru spălat vase!

Poate fi folosit și în săpunuri

Mai mult decât atât, această legumă incredibilă poate fi utilizat și în săpunuri, pentru a le oferi un efect exfoliant. Lufa poate ajunge chiar și la 60 de centimetri, iar prețul unei astfel de legume variază între 10 și 40 de lei.

Iar dacă este depozitat în condiții corespunzătoare, acest castravete unic poate rezista chiar și un an de zile! Așa că, dacă ne găsim vreodată în această parte a Sucevei, putem încerca această legumă unică!

Mai multe