Locul din România care este unic în Europa! De ce îi lasă fără cuvinte pe turiști această atracție turistică

14 iunie 2023 6:54   Fapt divers
Ultima actualizare:

Există un loc unic în Europa care se găsește în țara noastră, în Masivul Vâlcan, la o altitudine destul de mare. Cei care vizitează această atracție se arată surprinși de o așa frumusețe. Iată cât a durat această construcție, dar și a cui a fost ideea. Pe pereții acestuia, se află pictați 365 de sfinți.

Turiștii au rămas impresionați de acest loc unic care se găsește la noi în țară

Acest loc superb, unic în Europa și care se află la noi în țară, îl puteți vizita și voi. Este situat în stațiunea montană Straja din Valea Jiului și este vorba de un tunel cu o lungime de 54 de metri care duce la lăcașul de cult ce poartă hramul Sfinților Apostoli Constantin și Elena.

Datorită acestui tunel din beton care începe de la drumul principal, se poate ajunge la lăcașul sfânt chiar și iarna. În 2006 s-au finalizat lucrările de construcţie ale tunelului, dar pictorii au continuat munca încă 2 ani.

Pereții sunt pictați cu 365 de sfinți

Tunelul o să vă ofere multe surprize. În primul rând, pereții acestuia sunt pictați cu 365 de sfinți, ceea ce înseamnă că turiștii care ajung în zonă sunt ”întâmpinați” de un calendar ortodox. Frumusețea scenelor din Vechiul şi Noul Testament i-a impresionat cu adevărat pe turiști.

Nici de pe tavan nu lipsesc scenele biblice, o candelă fiind mereu lăsată aprinsă pentru ca acestea să poată să fie văzute. Interesant este faptul că, candela este mutată zilnic prin tunel și este poziționată de fiecare dată în fața icoanei sfântului care este sărbătorit în ziua respectivă.

De asemenea, este bine de știut că dacă vei ajunge și tu în tunelul din stațiunea Straja, îți poți căua ziua de naștere și astfel vei vedea cine este ocrotitorul tău.  

Cui i-a aparținut ideea

Acest tunel a fost construit la ideea cabanierului Emil Părău. Acesta era de părere că, construirea tunelului este o idee foarte bună pentru perioadele în care se depune multă zăpadă. Astfel, cei care doresc să meargă la lăcașul sfânt nu mai ajung așa de greu ca înainte la schitul de lemn. Și ca să reziste acesta a fost făcut din beton, scriu cei de la Fanatik. 

Mai multe