Locul superb din România unde te simți ca în Austria, Italia sau Elveția. Poate fi o destinație de călătorie ideală pentru Rusalii 2024

22 iunie 2024 12:00   Fapt divers

În România există anumite destinații turistice care te vor face să te simți ca în occident. De exemplu, Lacul Roșu din județul Harghita ascunde o mulțime de locuri în care te poți distra pe cinste contra unui preț infim. 

Caruselul montan de la Lacul Roșu, un loc inedit pentru turiști

Lacul Roșu reprezintă destinația ideală pentru turiștii care vor să petreacă o vacanță ca în Austria, Elveția sau Italia. Aici găsim un loc de maxim interes turistic, respectiv o pistă de bob pe șină, care se află în pădure.

Caruselul montan se întinde pe o suprafață de aproximativ un kilometru, iar amatorii de senzații tari pot avea parte de cele mai palpitante experiențe. Poți face o călătorie cu caruselul cu o viteză maximă de 45 km/ h, iar tura costă doar 27 de lei, potrivit unei postări publicate de wel.travel, pe Instagram.

Cei care au aflat despre acest loc sau au fost deja acolo, au lăsat diverse comentarii pe rețelele de socializare, având numai cuvinte de laudă pentru destinația superbă de la Lacul Roșu. 

„Este foarte tare, și zona este de vis!”/ „Da, am fost, chiar e superbă. Peisaj frumos”/  „Am fost, e un traseu superb”/ „Aș vrea să merg și eu împreună cu copiii”/ „E senzație, am fost anul trecut împreună cu soțul și familia!”/ „Vai, cât e de frumos, trebuie neapărat să merg acolo”, sunt doar câteva dintre comentariile internauților.

Proiectul a fost finalizat anul trecut, în 2023. Cât despre pistă, aceasta se află la 3 km distanță de Lacul Roșu, chiar în zona monumentului ostașilor din Primul Război Mondial. Caruselul spectaculos a fost amplasat în pădure, lucru care face ca locația să fie unică în România

Alte atracții turistice de la Lacul Roșu, Harghita

O altă atracție turistică de la Lacul Roșu este reprezentată de cele două cabane situate pe culmile munților înalți. S-au depus eforturi mari pentru a fi construite, fiind nevoie chiar și de utilizarea elicopterelor pentru transportul materialelor. Pe lângă faptul că reușesc să atragă vizual turiștii, aceste cabane sunt amenajate în interior cu puncte de lectură.

Ele sunt situate la altitudini cuprinse între 1.100-1.200 de metri, iar din locul fabulos se pot vedea o parte din Cheile Bicazului și din Piatra Altarului. De asemenea, turiștii pot observa Suhardul Mic care duce spre Lacul Roșu.

Mai multe