Marele Zid Chinezesc, făcut din 100.000 de baloane! Imagini inedite

26 martie 2024 14:29   Fapt divers

Inedit! O sculptură gigantică a Marelui Zid Chinezesc, realizată din 100.000 de baloane, a fost inaugurată recent în fața Turnului Canton, din Guangzhou. Această structură inedită a obținut cu succes și un titlu în Cartea Recordurilor, pentru cea mai mare sculptură din baloane a unui monument istoric. 

Replica Marelui Zid Chinezesc are o lungime și o înălțime de peste 39 de metri și prezintă trei turnuri de veghe și două coridoare. Pentru construcția sa, au fost folosite tehnici tradiționale de legare a baloanelor cu o structură în cruce, potrivit Guinness World Records. Sculptura a fost realizată de 20 de artiști pe parcursul a trei zile și reprezintă o fuziune spectaculoasă a reperelor istorice și moderne. Inaugurarea „Marelui Zid Balon”, așa cum a fost botezată sculptura, nu numai că a reunit două structuri emblematice din epoci diferite – Marele Zid Chinezesc, construit acum peste 2.200 de ani și Turnul Canton, inaugurat în 2010, dar a adăugat și o atracție turistică unică pentru orașul Guangzhou, atrăgând numeroși vizitatori.

sursă video: GUINNESS WORLD RECORDS

„Marele Zid Balon”, ridicat în trei zile

Inițiată de China Senior Health Association și organizată de 21st Century Business Herald, provocarea record a urmărit să valorifice imaginea pozitivă a Marelui Zid Chinezesc ca simbol al „protecției și apărării”. A avut și un scop diferit, însă! Evenimentul a făcut apel la persoanele de vârstă mijlocie și în vârstă să-și construiască în mod activ propriul „Mare Zid” imunitar pentru a-și proteja sănătatea.

Zona zoster, cunoscută și sub numele de Herpes Zoster, este o boală infecțioasă a pielii cauzată de reactivarea virusului varicelo-zoster. Cu peste 90% dintre adulți purtători de virus, aproximativ o treime dintre oameni se pot confrunta cu acesta în timpul vieții. Organizatorii speră că prin această provocare se va atrage mai multă atenție asupra sănătății vârstnicilor, pentru a-i ajuta să se bucure de anii lor de aur.

Mai multe